LEGABSZURDABB ARADSZKITÓL! Érd parlamenti képviselője ennyire sötétet soha nem játszott
2020. április 21. írta: Smitt Róbert Író

LEGABSZURDABB ARADSZKITÓL! Érd parlamenti képviselője ennyire sötétet soha nem játszott

aradszki_foto_erdmost_1.jpg

Érdekes dolgokat nyilatkozott az Érdmostnak Aradszki András a térség fideszes országgyűlési képviselője. Mondhatjuk, nem lepődtünk meg, a polItikus hozta a formáját.

Amikor arról kérdezték, hogyan értékeli a választási körzetébe tartozó önkormányzatok helytállását a jelenlegi helyzetben, a következőket mondta:

“Amennyi információ eljut hozzám, abból azt lehet látni, hogy vegyes a kép. A legfőbb kérdés, hogy az adott település vezetője mennyire elkötelezett a segítségnyújtásra, különösen, ami az egészségügyet és a rászorulókat illeti. Ebből a szempontból kiemelkedőnek tartom Törökbálint hozzáállását, ahol jelentős összegeket fordítanak az egészségügyre, a szociálisan rászorulók és a munkájukat elvesztők támogatására. Érden a törvényben előírtaknak megfelelően jár el a város, tehát biztosítja az óvodai étkeztetést és a szükséges gyermekmegőrzést, ha erre igény van. Fontos lépés volt a bárki által hívható segítségvonal, a zöldszám bevezetése is. Azt látom, hogy sok civil szervezet, köztük jobboldali szervezetek támogatásával az érdi rászorulók ellátása megoldott.”

Azért arra kíváncsiak lennénk, hogy Aradszki miért pont Törökbálintot emeli ki, míg Érdről csak annyit mond, a törvényben előírtak szerint járnak el. Lehet, hogy azért nem dicséri az érdi intézkedéseket, mert akkor Csőziket kellene dicsérnie, és hát az az elegancia bizony hiánycikk Andrásnál. Azt sem igazán értjük, hogy miért emeli ki külön a jobboldali segítő szervezeteket? Ha bal oldalról jön segítség az nem olyan minőségű? Nem a tett a fontos? És egyáltalán, arról is van listája, hogy kik a jobb-és baloldali civil szervezetek? 

De jó fideszes robotként abban sem talál semmi kivetnivalót, hogy a kormány a gépjárműadó elvételével jelentős pénzeket von el az önkormányzatoktól. Sőt, ő ezt teljesen jogosnak gondolja.

“Mindenki, az egész ország szolidáris azért, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a gazdaság vissza tudjon állni a korábbi növekedési pályára, olyan dinamikusan fejlődjön, ahogy az elmúlt 6-8 évben. Ehhez erőforrások kellenek.” -mondja Aradszki. Azok után beszél a szolidaritásról, hogy nemrég emelték meg az országgyűlési képviselők fizetését. Kíváncsiak lennék, hogy egy fideszes polgármesternek is ezt a bullshitet nyomja, akinek a települését szintén kivérezteti a saját pártja? Mert a gépjárműadó elvételével mindenki szív, nemcsak a másik oldal. És nekünk az is furcsa, hogy simán végignézi Érd ellehetetlenítését is, egyáltalán nincs köze már a városhoz, mert nem fideszesek vezetik?

Majd még rá is tesz egy lapáttal:

“Az önkormányzatoknál a gépjárműadó-bevétel visszairányítása tulajdonképpen nem is forráskivonás, mert ez az állam által megállapított állami adó. Eddig a 40 százaléka illette meg az önkormányzatokat, most a kormány úgy döntött, hogy ebben a krízishelyzetben átmenetileg nem hagyja ott az önkormányzatoknál az adóbevétel 40 százalékát.”

Nahát, nem is forráskivonás, tényleg? 

De még tudja fokozni: 

“Azt mondom, hogy most az áldozathozatal, a hősiesség és a felelősségvállalás ideje jött el, nem siránkozni kell, hanem cselekedni. Egyébként ezt más városok polgármesterei pontosan tudják.”

Hősiesség és áldozathozatal? Nagy szavak és persze nettó cinizmus, leginkább ahhoz hasonlít, amikor az ÁSZ elnöke osztotta az észt a népnek a spórolásról a 4 milliós fizetésével a zsebében.

És a legszomorúbb és legabszurdabb rész az interjúban, amikor Parragh László kijelentéséről kérdeztél, ami szerint: Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és megy most is, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni”

Aradszki csodás válasza:

“Ezt mondta Parragh László? Én ilyet nem hallottam. Azt adja Parragh László szájába, hogy a kormány csak azoknak fog adni támogatást, akik a kormány politikájával egyetértenek? Én ezt nem hiszem. És ön szerint mi ez a politikai értékrend? Én nem adok a szájába semmit, csak idézem, amit mondott. Nem tudhatom, hogy mit gondolhatott Parragh László. Valószínűleg olyan értelemben a politikai értékrend helyénvaló kifejezés, hogy mi nem a segélyek pártján állunk, hanem arra törekszünk, hogy munkahelyeket teremtsünk, illetve a megszűnt munkahelyeket pótoljuk. “

Országgyűlési képviselőnk itt teljes tagadásban van, és kiütközik rajta a szövegértés hiánya, persze direkt játssza a hülyét, amitől még hátborzongatóbb az egész. 

 

Fotó: érdmost

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9515629264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2020.04.23. 16:53:07

ez a sötét fityeszork kibaszott buta!
süti beállítások módosítása