AZ ÉRDIEK IS MÁJUS 3-ÁT VÁRJÁK: A koronavírus, vagy a felcsúti Chuck Norris bukik?
2020. április 24. írta: Smitt Róbert Író

AZ ÉRDIEK IS MÁJUS 3-ÁT VÁRJÁK: A koronavírus, vagy a felcsúti Chuck Norris bukik?

chuck_n_orban.jpg

Miniszterelnökünk az “ igazi “ magyar vagyis illiberális Chuck Norris, aki Európa helyett is (Önök helyett mindenképpen) felveszi a harcot. Most éppen a koronavírussal, de nem csupán felveszi, ki is végzi, lefejezi vagy fejbe lövi, ki tudja. 

Legalábbis a kommunikációs stábja szerint ezen dolgozik, és hogy azt lássák a polgárok, csak ő, csak most, ezt is megoldja, a saját maga által megadott időpontban. Hogy beleégjen a tudatukba a híveknek, hogy mindent Orbán Viktor alakít, ő egy biológiai védőháló, még a gyilkos kór ellen is. 

De nem csak védőpajzs ő, emelett nagy mókamester is, aki megszédíti a magyarok istenét. Hol a Kossuth Rádióban tréfálkozik, hol egy másik médiafelületen, méghozzá, olyanokat, hogy egyetlen magyar sincs egyedül. 

Meg, “hogy nem mondunk le egyetlen beteg emberről sem, mindenkiért harcolni fogunk". Én tényleg nagyot hahotáznék ezen, és csapdosnám a térdeimet, csak nem egy világjárvány kellős közepén, amikor az eddig is hosszú várakozások most éppen a “reménytelenségbe” tartanak. 

Lehet, hogy ezek az elhalálozások a miniszterelnöknek csak számok, megoldatlan problémák, és nagyon szomorú, hogy nem tud a dolgok mögé nézni, vagy nem akar, és ez már a cinizmus legmélyebb pontja, ami a gonoszság felé visz.

Senkit nem hagynak egyedül, ja tényleg: aki elvesztette a munkáját és nem fog tudni másikat szerezni három hónap alatt, nekik mondja ezt? Vagy azoknak, akik nem jogosultak munkanélküli járulékra sem, és már két hónapja se nagyon tudtak mit enni? 

Micsoda elegancia és szociális érzékenység: élj valahogy állami segítség nélkül vagy dögölj bele!

És persze, szép, hogy  felelősségteljes magatartásnak azt tartja, ha kiépítik azt a kórházi kapacitást, amelyre a legrosszabb esetben szükség lehet. A védekezés első szakaszának az értelme a vírus terjedésének a lassítása, hogy felkészítsék az egészségügyet egy korábban példátlan terhelésre - mondja. 

Arról azonban nem beszél egy szóval sem, hogy mikor lesz a frontvonalban dolgozók fizetése elegendő a megélhetésre, milyen plusz juttatásokat kapnak a legveszélyesebb helyeken szolgálatot teljesítők, és így tovább. Ebből is látszik, hogy a társadalom nagy része, semmi jóra nem számíthat.

A gazdasági intézkedésekről  kifejtette: a legnagyobb baj a munkavállalók életében van, ezért minél több munkahelyet kell megmenteni, a megszűnők helyett pedig újakat kell létrehozni. Ez a legcinikusabb érv:de amíg nem talál munkát, ami tuti nem három hónap, addig miből fog megélni az a szerencsétlen, ad neki az ÁSZ elnök a 4 millás fizetéséből? 

Arról is beszélt, hogy az álláskeresési támogatás 3 hónapig jár, és "most még csak a negyven valahányadik napban vagyunk, tehát ez még ki fog tartani". És bízik abban, hogy "mire ennek a végére érünk", addigra a munkahelymegőrző és -teremtő támogatásokkal a gazdaság fordulatszáma megközelíti a korábbit. Gyors kilábalásra készül - közölte.

Hát ő meg az oligarcha cimborái gyorsan kilábalnak majd az biztos, meg nekik ki is fog tartani a pénzük, sőt a mostani nagy bevásárlásból is a legtöbb nekik jut, de az átlagpolgárok vagy az alattiakkal ki törődik? 

És nehezen hisszük, hogy ezt nem látja, érzékeli, hogy nincs egyetlen kiszolgálója sem, aki azt mondaná, ez most nem lesz jó, Főnök, ha tetszik, ha nem, segíteni kell az embereken. 

Mert ha egyszer már minden mindegy lesz az emberek nagy részének, és megindulnak…, azt nem kéne megvárni.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6415637996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása