PÉNZÜGYI TÁMOGATÁS ÉRDEN, A BAJBAN: Áprilistól(!) 50 ezer jár, ha nagyon csökkent a jövedelmed
2020. május 01. írta: BoldogÉ

PÉNZÜGYI TÁMOGATÁS ÉRDEN, A BAJBAN: Áprilistól(!) 50 ezer jár, ha nagyon csökkent a jövedelmed

csozik_1.jpg

Bejelentette tegnap Csőzik László polgármester, hogy az érdi adófizetők pénzéből, megsegíti a jelenlegi járványhelyzet miatt különösen rászorultakat.

Azt írta, hogy KSH adatai szerint csak idén márciusban 56 ezer ember veszítette el a munkáját, és ez a szám jelenleg még hetente több mint tízezerrel nő. A hatályos jogszabályok szerint az állam feladata, hogy az arra jogosultak részére jövedelem-kiegészítést, jövedelempótlást, a munkanélkülieknek pedig álláskeresési ellátást nyújtson. 

Szeretné, ha Érd is szolidaritásáról lenne ismert, ezért a törvényben biztosított jogkörével élve kibővítette a rendkívüli települési támogatás összegét, és azt is, hogy ki veheti igénybe.

Visszamenőleg, április elsejei hatállyal bevezeti Érden, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt azok is kapjanak önkormányzati támogatást, akik a koronavírus-járvány miatt igazolható módon tartósan vagy időszakosan nem tudják folytatni keresőtevékenységüket, és emiatt létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe kerültek. Ez nem csak az állásukat elvesztőkre, hanem azokra is vonatkozik, akiknek legalább 25%-kal lett rövidebb a napi munkaideje, vagy a díjazásuk nem éri el a kötelező legkisebb munkabér összegét.

A rendkívüli támogatás összege 50 ezer forint, és azoknak a kérelmezőknek jár, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem több 85.500 forintnál. (Egy családból egy hónapban egy fő veheti igénybe.)

A polgármester azt a döntést is meghozta továbbá, hogy az önkormányzat által évek óta biztosított természetbeni ellátásokat is pénzbeli, azonnal folyósítható ellátásokra váltják. Ez a 80, 90 és 100 évesek születésnapi természetbeni támogatására, az újszülöttek törvényes képviselőjének, valamint a nagykorúvá válóknak a támogatására érvényes. Ezek ellenértékét a veszélyhelyzet ideje alatt a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében szintén pénzben fogják folyósítani, az újszülöttek esetében ez például egyszeri 30 ezer forintot jelent.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1615652316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása