ANYÁK NAPI POLITIKAI AJESZ: Kövér elvtársból soha nem lesz demokratikus szalonna
2020. május 03. írta: BoldogÉ

ANYÁK NAPI POLITIKAI AJESZ: Kövér elvtársból soha nem lesz demokratikus szalonna

fidesz-30ev.jpg

Kövér László nem hazudtolta meg ma reggel sem magát, amikor a Vasárnapi Újság című fideszes, agykontroll jellegű rádióműsorban beszélt, miszerint porlik a demokráciába vetett közbizalom. Nyilván ez nem azért fáj neki, mert bármennyire is hisz benne, hanem talán nem elég gyorsan történik mindez.

Napról napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalom a világban - jelentette ki a műsorba az Országgyűlés elnöke.

Talán saját hatalomgyakorlási technikájuk juthatott eszébe, amikor azt mondta, hogy ennek az a legfőbb oka, hogy "próbálják nagyon sokfajta eszközzel, nagyon sokan aláásni azt, amit közösségi, nemzeti közbizalomnak nevezhetünk", a közösség ügyeivel szemben pedig mára a versenyelv mindent maga alá gyűrt. Talán annyiban szorul itthon mindez módosításra, hogy ők, hasonlóan a bolsevik típusú mozgalmakhoz, nem sokan teszik mindezt, hanem egy magát felkentnek gondolt élcsapat valósítja meg.

Abban egyet tudunk vele érteni, hogy a politikában is egyfajta totális verseny, polgárháború kezd kibontakozni Amerikától Nyugat-Európán át egészen Közép-Európáig, mindenhol, ahol demokráciáról egyáltalán beszélni lehet, meg érdemes; a szembenálló felek nem válogatnak az eszközökben -, különösen érvényes ez egymás lejáratására.

Szerint ennek az a nem megcélzott következménye, hogy ha "a két oldal egyenlő erővel kiabálja a másikra, hogy gazemberek és tolvajok, anyagyilkosok vagytok, akkor előbb-utóbb a köz maga is így tekint a saját választott képviselőire, és nem is nagyon vár el tőlük sokkal többet ennél.” Ezt nyilván azért gondolja, mert Kövérék így tekintenek a fideszes szavazókra, nem is gondolják, hogy egy polgár akár gondolkodni is képes a mai világban. Tipikus harci szemlélet, ahol nincs helye a párbeszédnek, sőt a saját táboruk harci kedvét a végtelenségig kívánják fokozni.

Ja, hogy ez teljesen tönkreteszi a demokratikus intézményrendszert? Ugyan rácsodálkozik erre Kövér elvtárs, de benne fel sem merül a saját ebben játszott felelősségének kérdése. 

Elég érdekes megfogalmazást tesz a parlament elnöke, mondván mindez anarchiához vezethet. Saját hatalomgyakorlási elképzeléséről sokat elárul, amikor azt mondja, hogy legyen tekintély és engedelmesség, mert akkor jól működnek az alkotmányos intézmények. Az eszébe sem jut, hogy ezek az intézmények miért nem szolgálnak rá a tiszteletre, ebben mennyi felelősségük van illetve a hatalom gyakorlói miért nem a köz jólétét szolgálják.

Szerinte egyébként egyre kevesebb az esély arra, hogy normális viszonyok uralkodjanak a magyar parlamentben vagy "általában véve az úgynevezett demokratikus politikában". A mostani magyar országgyűlési viták vagy éppen a közéleti viták stílusa sokkal brutálisabb, rosszabb, elviselhetetlenebb, mint amilyen volt akár 2002-ig.  

Szerinte igazából ők maradtak egyedül szerinte függetlenek az elmúlt 3 évtizedben, "a magunk urai tudtunk maradni, azaz soha nem került a Fidesz olyan kiszolgáltatott helyzetbe (...), hogy a függetlenségünket áruba bocsássuk".

Kijelölte politikai ellenfelét is, amikor azt mondta, az ellenzéki térfélen "egyedül talán Gyurcsány Ferenc pártját tekinthetjük valamelyest is szuverénnek, no persze nem abban a értelemben, hogy ne függne attól a globalista hálózattól, amelynek a része", de ő dominálja az ellenzéki oldalt.”

Talán ő azt is szeretné, hogy ne vesszen kárba az a rengeteg erőforrás, amelyet a fidesz a gyurcsányozásba ölt és ne bonyolítsa túlzottan a politikai harcot, amit folytatnak belföldön.

Talán egy dologban ténylegesen egyetértünk Kövér Lászlóval. Nevezetesen a magyarországi rendszerváltásnak füllentett történelmi aktusnak az, hogy az MSZP Horn Gyulát jelölte 1994-ben miniszterelnöknek, olyan arculcsapása volt a rendszerváltozás összes illúziójának, értékének, reményének, amely ott rögtön agyon is csapta.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr615657158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása