MILLIÓNYI AZ ADÓNKBÓL VÁSÁROLT SILÁNY KORONATESZT! Kiderült, a mentősöké is kérdéses
2020. május 03. írta: BoldogÉ

MILLIÓNYI AZ ADÓNKBÓL VÁSÁROLT SILÁNY KORONATESZT! Kiderült, a mentősöké is kérdéses

orban_aradszki-hatterben.jpg

Ugyan a kínai kormányzat letiltotta a silány, koronavírus kimutatására használt teszteket, azonban okos módon a Szijjártó vezette csapat kőkeményen bevásárolt ezekből.

A 444 számolt be az esetről, amely sorra veszi, mit műveltek a magyar kormány tagjai az adófizetők pénzével. Március végén még hálálkodtak azért a harmincezer koronavírus-tesztért, amely Kínából Budapestre érkezett. Többek közt a tesztek kínai gyártójának, egy Hybribio Biotech nevű cégnek mondott köszönetet egy akkori levélben. A dologban az a ciki, hogy négy nappal később kiderült, hogy a cég már nem is szállíthat koronateszteket külföldre, mert szigorítottak Kínában a szabályokon, ugyanis rengeteg pocsék árut adtak előtte el.

 

  • Április 1-től csak azok a cégek szállíthattak külföldre a koronavírus kezeléséhez használt orvosi eszközöket, amelyek felkerültek a National Medical Product Administration (NMPA) nevű szervezet listájára. Kínában ez a hatóság ellenőrzi a gyógyászati eszközök minőségét, és ad engedélyt a belföldi forgalmazásukra.
  • Április 26-tól ismét lazultak a szabályok, és azok a cégek is exportálhatnak, amelyek nincsenek rajta az NMPA listáján, de rendelkeznek a szükséges külföldi tanúsítványokkal. Ezeknek a cégeknek a nevét szintén nyilvánosságra hozták a kínai hatóságok. 

 

A Hybribio neve egyik listán sem szerepel. Két másik, a magyar mentősök által jelenleg is használt gyorsteszt gyártói (az Anhui Deep Blue Medical Technology és Hangzhou Clongene Biotech) az NMPA listáján nincsenek rajta, a kínai belföldi piacra nem gyártanak terméket. Az Európai Unióba való behozatalt megengedő CE-tanúsítvánnyal rendelkeznek ugyan, de egy április végi tanulmány szerint a két cég által Magyarországra hozott gyorstesztek „alkalmatlanok a COVID–19-fertőzött, aktuálisan fertőző személyek kimutatására”.  

A koronavírus megjelenése óta Magyarország több mint egymillió tesztet importált és további közel kétmillió tesztre van szerződésünk, mondta Szijjártó Péter április végén a parlamentben. A hivatalos adatok szerint közel 80 ezer tesztet végeztek állami ellátásban, május elején pedig országos szűrővizsgálat indult 18 ezer ember bevonásával. 

Azt sem az Operatív Törzs, sem a Külügyminisztérium nem árulta el, hogy a felhasznált teszteket mely gyártóktól és mennyi pénzért szerezték be. 

Ezek után hogyan bíznánk meg bennük?

A cikk további részeit IDE KATTINTVA a 444-en elolvashatod!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1715658064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása