MI LESZ AZ ÉRDI ISKOLÁKBAN JÚNIUS 2-TŐL! Éjjel megjelent a jogszabály
2020. május 23. írta: BoldogÉ

MI LESZ AZ ÉRDI ISKOLÁKBAN JÚNIUS 2-TŐL! Éjjel megjelent a jogszabály

alt_isk.jpg

Tegnap éjjel hirdették ki azt a rendeletet a Magyar Közlönyben, amely meghatározza mi várható az oktatás területén a következő hónapban.szabályozza, hogyan néz ki az oktatás júniusban.

  • Június első felében megmarad az utóbbi két és fél hónap digitális oktatása
  • a rendszer alól a szakiskolák jelentenek kivételt, itt minden intézmény saját maga dönt, hogy a tantermekben folytatják nappali illetve esti munkarendben, vagy marad a távoktatást.
  • június második felében is megoldott a gyerekfelügyelet, napközi

Az iskolákban június 2. és június 15 között a rendelet korrepetálásra teremt elvi lehetőség az iskola falain belül, ugyanis június 2. és június 26. között az általános és középiskolák megszervezik a felügyeletet is, ahol napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztatás, fejlesztő és tehetségfejlesztő foglalkozás biztosítható - szól a rendelet

Fontos rész a rendeletnek, hogy akik a fentiekkel szeretnének élni, de más településen laknak, mint ahová iskolába járnak, ők járhatnak ideiglenesen a saját településén lévő iskolába is.

Az étkeztetés a tanév során érvényes szabályokkal vehető igénybe, akik csak az étkeztetést veszik igénybe, ők a szünidei feltételekkel élhetnek a lehetőséggel.

Hogy mindez működjön, az iskoláknak a tanulófelügyeletben részt vevő gyermekek, tanulók számáról naponta szolgáltatniuk kell adatot a központ felé.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3215713178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása