NYUGI ÉRDIEK, REND LESZ AZ ISKOLÁKBAN! Bilincs, gumibot és a gázspray megteszi a hatását? 
2020. június 09. írta: BoldogÉ

NYUGI ÉRDIEK, REND LESZ AZ ISKOLÁKBAN! Bilincs, gumibot és a gázspray megteszi a hatását? 

iskolaorseg.jpg

Mindenki nyugodtabb lehet a jelvény, gázspray, rendőrbot és bilincs láttán az iskolákban.

“A pedagógusok bántalmazását meg kell szüntetni, minden szóba jöhető eszközzel fel kell lépni ellene, hogy a tanárok nyugodt, biztonságos körülmények között végezhessék munkájukat” - számolt be az Index a köznevelési államtitkár mai szerepléséről a parlamentben.

Most tárgyalták ugyanis azt a törvényjavaslatot, amelytől az iskolai erőszak megszüntetését és megelőzését remélik a kormányzó keresztény parlamenti pártok. Mindent elárul a hozzáállásukról, hogy Maruzsa Zoltán államtitkár az iskolaőri rendszer bevezetését tartja a legfontosabbnak.

A szervezet külön rendészeti szervként, de a rendőrség kötelékén belül jön létre, tagjai 2020. szeptember 1-jétől kezdik meg működésüket. Körülbelül 500 iskolára számítanak, "ahol a rend fenntartása ezt igényli."

Az iskolaőrök állami intézményekben teljesíthetnek csak szolgálatot, ahol ezt az intézményvezetők kérik. A kormány azt várja, hogy az iskolaőrök jelenléte növelni fogja a tanárok és a tanulók biztonságérzetét, visszatartó erőt fog jelenteni a bántalmazóknak - mondta az államtitkár.

A törvényjavaslat szerint az iskolaőr "kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott személy", aki közfeladatot ellátó személynek minősül és rendőrségi alkalmazott lesz. Az iskolaőrök egyenruhát, szolgálati igazolványt és jelvényt kapnak, az egyenruhájukon fel lesz tüntetve az iskolaőr szó. Az iskolaőrök intézkedési és kényszerítő eszköz-alkalmazási jogosultsága csak a nevelési, oktatási intézmény területére terjed ki tanítási időben" – olvasható a tervezetben.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4815771286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása