ÉRDEN IS MEGJELENTEK A VADDISZNÓK! Kutyát csak pórázon, és semmi pánik
2020. június 12. írta: Smitt Róbert Író

ÉRDEN IS MEGJELENTEK A VADDISZNÓK! Kutyát csak pórázon, és semmi pánik

diszno_3.jpg

A Darukezelő utca, illetve a Fundoklia M7-es feletti részéről több bejelentést kapott az önkormányzat , hogy vaddisznókat észleltek lakott területen, illetve annak határában-tájékoztatnak a Facebookon.

Szeretnék megnyugtatni a lakosságot, a hatóságok és az illetékes vadásztársaság tudnak a malacokról, keresik, és hajtják őket ki a lakott területekről.

A vadásztársaság arra kéri a kutyatartókat, hogy kizárólag reggel 8 és este 7 óra között sétáljanak kedvenceikkel, és minden esetben tartsák a kutyákat pórázon! Egy bokor alján megbújt vaddisznó család, akiket megzavar egy kutya, a kismalacaik védelmében ronthat rá a kutyára, illetve az emberekre. Nagyon fontos megérteni, hogy a pórázon sétáltatott, kontroll alatt tartott kutyussal, mindezt el tudjuk kerülni! Ha mégis találkoznánk egy vaddisznóval, igyekezzünk nyugodtan elsétálni, mintha nem észleltük volna az állatot, vagy maradjunk egyhelyben, amíg az állat távozik. Semmi esetre se kezdjünk el zajongani, vagy fenyegetően fellépni az állattal szemben!

Élelmiszert ne hagyjunk az utcán, mert az odacsalogathatja a vadon élő állatokat! A kukákat pedig csak aznap készítsük a ház elé, amikor azok elszállításra kerülnek.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2815806534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása