KÖTELEZŐ HOLNAPIG BEJELENTENED ÉRDEN A KUTYÁDAT! Most online intézd
2020. június 14. írta: BoldogÉ

KÖTELEZŐ HOLNAPIG BEJELENTENED ÉRDEN A KUTYÁDAT! Most online intézd

kutya-chip-vigyelhaza-hu.jpg

Hétfőn, azaz holnap jár le az a hatáidő, amikor az érdi kutyatulajdonosok, kutyatartók teljesíthetik törvényi kötelezettségüket.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. március 15. – június 15. között EBÖSSZEÍRÁST végez, amelyet Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előír számá. Három évente a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése, amelynek célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A felelős ebtartók tudják, hogy idén január 1. napjától minden négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip-pel) megjelölve tartható. 

A jelenlegi pandémiás helyzetben az összeírást online, a mellékelt ADATLAP KITÖLTÉSÉVEL lehet teljesíteni. 

Az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező! Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján állatvédelmi bírsággal büntethető.

További tájékoztatásért Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Általános Igazgatási ügyek ügyintézők felé fordulhatnak a 06-23-522-360 és a 06-23-522-300/241 mellék telefonszámokon.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr215808694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása