DRÁGÁBB LESZ AZ ÉRDIEKNEK IS AUTÓZNI! Tíz nap és a kormány drágítja a tankolást
2020. június 21. írta: BoldogÉ

DRÁGÁBB LESZ AZ ÉRDIEKNEK IS AUTÓZNI! Tíz nap és a kormány drágítja a tankolást

tankolas-promenad-hu.jpg

Egyelőre még az olcsó üzemanyagot tankolhatják az autósok, de a korábban életbe léptetett jogszabályoknak megfelelően a kormány (nehogy túl sok bevétele essen ki) emeli a jövedéki adó mértékét. Július 1-jétől ez önmagában 5-10 forintos drágulást hoz literenként - számolta ki az azenpenzem.hu

A benzin jövedéki adója 5 forinttal, a gázolajé 10 forinttal emelkedik – derül ki az adóhatóság (NAV) által közzétett árakból. A benzinre és a gázolajra 2016 óta kétféle adómérték lehet érvényes, ami negyedévenként változhat.

Ha az északi-tengeri Brent negyedéves átlagára a világpiacon 50 dollár fölött van, az alacsonyabb – benzin esetében literenként 120 forintos, gázolaj esetében 110,35 forintos, petróleum esetében 124,20 forintos –, ha 50 dollár alatt, a magasabb adómérték az érvényes.  Az adóváltozás azért némi késleltetéssel érvényesül, mert időszakosan számítják a hozzá szükséges átlagárat.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3115905196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása