ÉRDIEK, MEGINT VÁLTOZIK A KRESZ: Új zebraszabályok jöhetnek
2020. július 07. írta: Smitt Róbert Író

ÉRDIEK, MEGINT VÁLTOZIK A KRESZ: Új zebraszabályok jöhetnek

zebra.jpg

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága is támogatja Székely Sándor független képviselő Zebraminimum elnevezésű kezdeményezését.

Bánki Erik, a bizottság elnöke levélben tett javaslatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának, Mosóczi Lászlónak arra, hogy a gyalogos átkelőhelyek szabályozását felül kell vizsgálni, az ehhez szükséges jogalkotást és a rendeletek összehangolását el kell kezdeni.

Székely Sándor független országgyűlési képviselő még tavaly decemberben határozati javaslatban kezdeményezte egy eseti bizottság létrehozását, illetve az év elején – szintén egy országgyűlési határozati javaslatban – tett javaslatot az ún. Zebraminimum megalkotására, ami többek között a jelenlegi jogi szabályozás felülvizsgálatát, a KRESZ módosítását is tartalmazza-írja az Infostart.

Tavaly 984 baleset történt gyalogátkelőhelyen, ennek fele a fővárosban. A gyalogátkelőhelyek szabályozását több mint 30 éves törvény szabályozza, így az mára elavult. Erre a megállapításra jutott az Országgyűlés gazdasági bizottságának közlekedési albizottsága is, amely megtárgyalta Székely Sándor Zebraminimum javaslatát. Ennek eredményeként a bizottság úgy döntött, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogalkotását támogatja és az ügyben tájékoztatást kér a tárcától.

A javaslat része többek közt:

  • felmérni az országban található gyalogos-átkelőhelyek műszaki állapotát, minőségét,
  • felmérni és újraszabáyozni a gyalogos-átkelőhelyek felelősségi és tulajdonosi jogkörökét
  • kidolgozni a főváros és a kerületek közötti feladatmegosztás új szabályozását, tekintettel a gyalogosátkelőhelyek karbantartására,
  • megvizsgálni új technikai megoldások (okoszebra) felhasználási lehetőségét.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9415986768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása