18 ÚJ FERTŐZÖTT, MA IS JELENTŐSEN NŐTT AZ AKTÍVOK SZÁMA! A felel a központi régióban
2020. július 19. írta: BoldogÉ

18 ÚJ FERTŐZÖTT, MA IS JELENTŐSEN NŐTT AZ AKTÍVOK SZÁMA! A felel a központi régióban

koronavirus-2.jpg

Mai napig bezárólag 18 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4333 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3223-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 514 főre emelkedett. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

Mára virradóra a központi régióban, Pest megyében (656 - 5új) és Budapesten (2012 - 3új) újabb betegeket találtak, az utóbbi napokban megszokott, nem túl nagy számban.

terkep0719-koronavirus.jpeg

A szomszédos megyéink közül Veszprém (65) megyében van két újabb, Komárom-Esztergom megyében (308) és a vidéki listavezető Fejér megyében (379) egyetlen új fertőzött sem találtak. A központi régión kívül a második legfertőzöttebb hely változatlanul Komárom-Esztergom megye.

A legkevesebb fertőzöttet eddig Tolna (13) és Békés (15) megyében regisztrálták.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Szerda óta életben vannak az új szabályok, miszerint a külföldre történő utazáshoz és hazatéréshez beutazási korlátozások kapcsolódnak. A külföldi az országokat három - piros, sárga, zöld  - kategóriába sorolták. A  sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén, a határon belépőket szúrópróbaszerűen ( közúton és repülőtéren is) egészségügyileg szűrik, testhőmérsékletmérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karantént rendelnek el náluk a korábban megszokott módon. 

A határellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat a rendőrség végzi.  A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén.

Fotó: koronavirus.gov

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5716036390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása