KORONAVÍRUS-FIGYELŐ: Szombattól nem az állam állja a kockázatos országból hazatérők tesztjeit
2020. július 29. írta: Smitt Róbert Író

KORONAVÍRUS-FIGYELŐ: Szombattól nem az állam állja a kockázatos országból hazatérők tesztjeit

koriteszt.jpg

Változnak a járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt, azaz sárga vagy piros kategóriába sorolt, országokból hazatérőkre vonatkozó szabályok szombattól: ekkortól ugyanis már nem az állam állja a visszaérkezők vizsgálatának költségét, írja a Népszava.

Augusztus elsejétől már mindenkinek magának kell fizetnie a koronavírustesztet, ha a házi karanténból két hétnél korábban szabadulna – erre a kormányhivatalok kedden emlékeztették a háziorvosokat.

Komáromi Zoltán budapesti háziorvos a lapnak arról számolt be, hogy levélben értesült arról, hogy szombattól nem rendelhet a külföldről hazatérőknek PCR-tesztet a mentőszolgálattól. Előírták továbbá számára, hogy tájékoztassa a betegeket arról, hol végezhetik el a vizsgálatot, de ennek részletei egyelőre nem tiszták-írja a 24.hu.

Mindeközben csak néhány kórház rendelkezik PCR-tesztelésre alkalmas laborral, a többiek így vagy tőlük vagy magánúton rendelhetik meg a vizsgálatot. A lap több helyen is érdeklődött: az állami laborokkal kapcsolatban állóknál 32-38 ezer, magánpiaci szereplőknél pedig 40-50 ezer forint is lehet a teszt elvégzése. 

Az sem világos egyelőre, hogy a karanténra kötelezetteket a lakásukban vagy az egészségügyi intézményben kell tesztelni, illetve az is tisztázatlan, hogy csak a munkába visszatérni kívánó családtagnál vagy az együtt nyaralók közül mindenkinél tesztet kell-e végezni.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3516083822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása