6 HÓNAP LEGYEN A MUNKANÉLKÜLI ÉRDEN IS! Petíció indult a járadék idejének emelésére
2020. augusztus 12. írta: Smitt Róbert Író

6 HÓNAP LEGYEN A MUNKANÉLKÜLI ÉRDEN IS! Petíció indult a járadék idejének emelésére

allaskeresesi.jpg

Mindenki pontosan tudja már évek óta, hogy milyen megalázóan rövid az álláskeresési járadék ideje, három hónap alatt szinte lehetetlen normális ( és itt  normálisan van a hangsúly, mert ki akar nagyon rossz helyen dolgozni) állást találni, vagy csak nagy szerencsével sikerül. Ráadásul a koronavírus-járvány sem könnyíti meg a helyzetet, de a kormány még ennek ellenére sem volt hajlandó a járadék folyósítási idejének felemelésére. Ennyit a szociálisan érzékeny Fideszről. 

Most elindult egy petíció, ami valószínűleg  feledésbe merül, bármennyien is írják majd alá. A petícióknak általában ez a sorsuk, talán egy kis időre felhívják a figyelmet egy problémára, de ennyi. Amíg széles tömegek nem mozdulnak meg ilyenkor, a hatalom nem lép.

Az álláskeresési járadék folyósításának időtartama Magyarországon jelenleg maximum 90 nap. Ez Európában és világszinten is egyedülállóan rövid idő. Mindenképp szükség van arra, hogy az eddigi 3 hónap helyett minimum 6 hónapig legyen folyósítható az álláskeresési járadék! - írják a petícióban.

"Az állásukat ezekben a pillanatokban is elvesztő emberek mire fizették munkaerő-piaci járulékaikat, ha nem arra, hogy egy ilyen válságos időszakban segítő kezet kapjanak a magyar államtól?

A koronavírus következtében munkájukat elvesztő emberek közvetlen pénzügyi segítése nemzeti, nemzetgazdasági érdek! A járvány negatív gazdasági következményeit még senki sem láthatja pontosan, azonban az óvatosabb kormányzati becslések is százezres nagyságrendről beszélnek.

A munkaalapú társadalom számunkra azt is jelenti, hogy az évek, évtizedek alatt befizetett járulékainkból támogatást is kapjunk, ha krízisbe kerülünk" - írják a petíció megfogalmazói, akik Parragh Lászlónak címezték követelésüket, mert: "Ő az, aki a legjobb eséllyel meghallja és pontosan érti a problémát, ennek már több interjúban hangot is adott. S egyúttal ő az, akire a miniszterelnök is hallgatni szokott munkaügyi kérdésekben, az ország egyik legbefolyásosabb embereként tartják számon.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6116133292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása