ÉRD MELLÉ JÖN EGY 11 MILLIÁRDOS VEGYI ÜZEM: Sóskúton az Electrolyte fog építkezni
2020. szeptember 03. írta: BoldogÉ

ÉRD MELLÉ JÖN EGY 11 MILLIÁRDOS VEGYI ÜZEM: Sóskúton az Electrolyte fog építkezni

dongwha-uzeme-kulfold.jpg

Mintegy 11 milliárd forintból létesít üzemet a Dongwha Electrolyte Hungary Kft., első lépésben 90 alkalmazottal kezdenek.

A cég a Samsung SDI, az SK Innovation és más nagy koreai akkumulátorgyártók beszállítója, a Dongwha-csoportnak négy kontinensen vannak gyárai. A csoport első európai gyára Magyarországon, Sóskúton jön létre mintegy 13 ezer négyzetméternyi termelő területtel, ahol részben az akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyártják majd, részben pedig az akkumulátorgyártás során előálló oldószereket, vegyi anyagokat újrahasznosítják - tette hozzá.

Lee Si Jun, a Donghwa Enterprise elnöke videóüzenetben elmondta, hogy a Donghwa Sóskúton elektrolit és NMP finomító üzemet épít. A Donghwa Magyarországon elsőként kezdi meg az NMP-finomítási (n-metil-2-pirrolidon - más néven NMP) tevékenységet, amely a másodlagos akkumulátor gyártása közben keletkező NMP-t fogja újrahasznosítani. Ez az erőforrások felhasználását csökkenti, környezetet kímél és az alapanyagárak csökkenéséhez vezet majd. (Autopro)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6416188278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása