AZ ÉRDI ÜZLETEK ÉS A BANKKÁRTYÁS FIZETÉS: januártól mégis kikerülhetik 
2020. szeptember 04. írta: BoldogÉ

AZ ÉRDI ÜZLETEK ÉS A BANKKÁRTYÁS FIZETÉS: januártól mégis kikerülhetik 

azonnali-fizetes-fintechzone.jpg

Érdekes információkkal szolgált a Portfolio tegnapi konferenciája a jelenleg változóban lévő bankolási szokásokról.

Az Azenpenzem.hu beszámolója szerint elhangzott, hogy éveket lökte előre a banki digitalizációt a koronavírus-járvány, ugyanakkor nyár végére visszatértek az ügyfelek a fiókokba. Sok fejlesztés hiányzik még az azonnali fizetésre épülő új szolgáltatásoknál, de a kiskereskedők akár a másodlagos azonosítóval vagy QR kódra építve is lehetővé tehetik az elektronikus fizetések januártól kötelező elfogadását.

Az ügyfélszokásokban a banki digitalizáció terén, mintegy 10 évet ugrottunk előre - mondta Becsei András, a Bankszövetség alelnöke, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója. A veszélyhelyzet idején (március-június) 12 százalékkal nőtt a netbankok használata, ami óriási fejlődésnek számít.

Az átlagfelhasználók számára is fontos információk hangoztak el arról, hogy a január 1-jétől kötelező elektronikus fizetések kapcsán, 60 ezer új kereskedőt kell bekötni valamilyen módon a rendszerbe. A legegyszerűbben a kártyás fizetés jöhetne szóba, de nem véletlen, hogy ezek a vállalkozások eddig sem éltek a lehetőséggel. Ez ugyanis nem kevés pénzbe kerül, a költségét pedig a kereskedőnek kell viselnie.

A Gazdasági Versenyhivatal tavaly nyáron tette közzé kártyás elfogadásról folytatott ágazati vizsgálatának eredményeit. Ennek egyik következtetése az volt, hogy a legalacsonyabb forgalmú kereskedők számára a bankkártya-elfogadás költségei – elsősorban a fix költségek miatt – olyan magasak, hogy egy részük számára nem éri meg. Viszont az azonnali fizetésen alapuló megoldások jók lennének, már amennyiben tényleg megjelennek.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9816188710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása