DURVA: 459 KORONAVÍRUSOST TALÁLTAK, 1 IDŐS MEGHALT! Pest megye 1000 fölött
2020. szeptember 04. írta: BoldogÉ

DURVA: 459 KORONAVÍRUSOST TALÁLTAK, 1 IDŐS MEGHALT! Pest megye 1000 fölött

terkep0903-koronavirus.jpeg

Újabb csúcsot döntött az újonnan regisztráltak száma, de szerencsére az elhunytak száma egyelőre nem nőtt különösebben.

Ma reggelre 459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 7382 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 82 éves krónikus beteg, az elhunytak száma így 621 főre emelkedett. Mindössze 14-en gyógyultak meg, ami azt jelenti összesen eddig 3944 a gyógyultak száma. Az aktív fertőzöttek száma közelíti az újabb mérföldkövet, összesen már 2817 fő.

Ami aggasztó, hogy jelentősen nőtt 20 fővel a kórházi betegek száma, azaz 120 koronavírusos beteget ápolnak ott, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Pest megyében sajnos ma szomorú határt léptünk át, reggelre 67 új koronavírussal túl vagyunk az 1000-es határon, így az eddigi esetszám 1054-re emelkedett.

A környező területek statisztikája sem sokkal jobb, lássuk:

Az eddig is legfertőzöttebb helyen Budapesten (3262) 186 új beteget regisztráltak. A szomszédos megyék közül a vidéki listavezető Fejérben (463) 11-et vettek nyilvántartásba, egyedül Komárom-Esztergom megye tartja magát, ma reggelre 4 új koronavírussal fertőzöttet találtak, így az eddigi esetszám 352-ra emelkedett. 

A legkevesebb fertőzött változatlanul Tolna (47) és Békés (33) megyében volt, azonban itt is kezd belobbanni a járvány, előbbiben 7, utóbbiban 4 új fertőzöttet regisztráltak.

A tanév kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.  Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7116188772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása