KORONAVÍRUS KORLÁTOZÁSOK JÖHETNEK: újra idősáv időseknek és szünetelhetnek a bulik
2020. szeptember 08. írta: BoldogÉ

KORONAVÍRUS KORLÁTOZÁSOK JÖHETNEK: újra idősáv időseknek és szünetelhetnek a bulik

merkely.jpeg

Érdekes interjút adott Merkely Béla Semmelweis Egyetem rektora az Inforádió Aréna című műsorában, akit sokan az utóbbi időszakban mint a járványügyi védekezés vezetőjeként tartunk számon.

Elmondta, hogy becslése szerint jelen pillanatban is több mint százezren lehetnek Magyarországon vírushordozók, ezért fontos lenne a kötelező maszkviselés előírása a zárt helyeken. Arra vonatkozóan, hogy a Kásler-féle EMMI szerint értelmetlen a tanárok rendszeres tesztelése, Merkely indokoltnak látja a komoly kockázati tényezőjű csoportok központi, állami szűrését, a pedagógusokon kívül az orvosokét, vagy az ápolókét.

Ez különösen annak fényében fontos, hogy nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági szempontokat is szem előtt kell tartani járványügyben, ne kelljen komoly korlátozásokat foganatosítani. 

Az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan két várható intézkedést beharangozott a rektor. Az idősek tavasszal már alkalmazott vásárlási sávját hozná vissza valamilyen formában egyrészrt, illetve kijelentette ideje az éjszakai bulikat beszüntetni, mert a fiatalok leginkább ott fertőzik egymást. Ez utóbbi különösen fontos lenne, mert a fiatalokról könnyen átkerülhet a nagy számok miatt a vírus az idősebbeknek, és akkor sajnos jelentősen megnő rövid idő alatt a halálozás is. 

Az egy komoly bejelentés, hogy a Semmelweis Egyetem rektora arra számít, hogy az ősz végére elérhetővé válhat a koronavírus elleni vakcina. Merkely Béla a műsorban arról beszélt, hat oltóanyag tart már olyan fázisban, hogy hamarosan zöld utat kaphat a felhasználásuk. Úgy vélte, hogy először a leginkább veszélyeztetett idős emberek kaphatják meg a vakcinát, de fontosnak nevezte mások mellett például a pedagógusok beoltását.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1216194170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása