KORONA NAPI: 13 halott és 70-nél is több új kórházi ápolt. Tegnap 702 új esetet regisztráltak
2020. szeptember 28. írta: BoldogÉ

KORONA NAPI: 13 halott és 70-nél is több új kórházi ápolt. Tegnap 702 új esetet regisztráltak

terkep0928-koronavirus.jpg

Lehet, hogy csak a vasárnap miatt, vagyis kevesebb labor eredmény lett kész, de valamelyest csökkent az új fertőzöttek száma, de nagyon megnőtt az elhunytak és a kórházi ápoltak száma.

702 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma már 749 főre emelkedett. Mindössze 8-an gyógyultak meg, összesen eddig 5152-en. Ami aggodalomra ad okot, hogy 693 (+73) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en (+6) vannak lélegeztetőgépen.

Nálunk Pest megyében ma reggelre 73 új koronavírussal fertőzöttet találtak, így az eddigi esetszám 3238-ra emelkedett. Ami azt is mutatja, hogy jó ideje itt is új lendületet vett a járvány. Kezdünk felzárkózni ráadásul a környező területekhez képest.

Nézzük közvetlen környezetünket, ahol a következőképp áll a helyzet:

A legfertőzöttebb helyen, Budapesten (9362) 197 új beteget regisztráltak. A szomszédos megyék közül Komárom-Esztergom megyében (795) tegnap 28 új beteget vettek nyilvántartásba, vidéki második helyezett Fejérben (1177) pedig 62-t regisztráltak újonnan. 

A legkevesebb fertőzött Tolna (261 - 11új)  és Békés (283 - 13új)  megyében volt, de itt is jelentősebben növekedett a számuk.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. 

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. 

forrás: koronavirus.gov

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9116218080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása