KORONAVÍRUS CSÚCS: 20 HALOTT! Nyolcszáz feletti új fertőzött, csak a tesztek száma alacsony
2020. október 06. írta: BoldogÉ

KORONAVÍRUS CSÚCS: 20 HALOTT! Nyolcszáz feletti új fertőzött, csak a tesztek száma alacsony

muller-cecilia.jpg

A koronavírus járványban sajnos szomorú csúcsot állítottunk fel, 20-an hunytak el ma reggelre, köztük egy 44 és egy 53 éves honfitársunk is.

A hivatalos statisztikák szerint (a szükségesnél alacsonyabb tesztelés mellett) 818 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 20 beteg, így az elhunytak száma 853 főre emelkedett. 

Mára virradóra 558-an meggyógyultak, összesen már 8 723-an. Az aktív fertőzöttek száma 22 722 fő (+240).. 627 (-78) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en (-3) vannak lélegeztetőgépen.

terkep1006-koronavirus.png

Pest megyében ma reggelre 90 új koronavírussal fertőzöttet találtak, így az eddigi esetszám 4254-re emelkedett.

A környező területeken a helyzet a következő:

A legfertőzöttebb helyen, Budapesten (11424) 193 új beteget regisztráltak. A szomszédos megyék közül Komárom-Esztergom megyében (983) 29 új beteg van, a vidéki második helyezett Fejérben (1370) pedig 17 pozitív eset lett. 

A legkevesebb fertőzött Tolna (311 - 9 új) és Békés (364 - 14 új) megyében volt. Régóta nem egy szűkebb területre korlátozódik az előfordulás, hanem szinte mindenhol ütemesen emelkedik a fertőzöttek száma.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. 

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Forrás: koronavirus.gov

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr916228920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása