AZ ÉRDI KÖNYVESBOLTOKAT IS FELMATRICÁZZÁK? Elég a náci tempóból
2020. október 07. írta: Smitt Róbert Író

AZ ÉRDI KÖNYVESBOLTOKAT IS FELMATRICÁZZÁK? Elég a náci tempóból

dietas_m_muzsa_plakat.jpg

Akárha a náci időkben élnénk, „Berlin 1938? Nein. Budapest, 2020″ – ezzel a kommenttel posztolt egy fotót a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal, a szalonnácik egyik oldala. A képen egy könyvesbolt ajtajára valaki vagy valakik elhelyeztek egy plakátot, mégpedig a következő felirattal: “Figyelem! Ebben a könyvesboltban gyermekekre veszélyes homoszaxuális progagandakiadványt forgalmaznak!” Mindezt azért, mert a boltban kapható a szélsőjobbosok körében botrányt keltő Meseország mindenkié című mesekönyv, amit Dúró Dóra Mi Hazánkos politikus ledarált.

Dúró szerint a  könyv a „homoszexualitást propagálja”, és ez „támadás a magyar kultúra ellen”. A Meseország mindenkié című könyvben ismert és kevésbé ismert írók, költők írtak át klasszikus meséket, a családon belüli erőszak vagy például az örökbefogadás témakörében, és igaz, van olyan mese is, ami a homoszexualitásról vagy a transzneműekről szól, de nem ezeken a problémákon van a fókusz. 

Úgy látszik a performance elérte a célját, a gyűlölködés csak fokozódik, és a gátlástalanság meg a butaság is persze. Most akkor minden könyvesboltra ilyen plakátot fognak kiragasztani az aggódó szélsőjobbosok? Esetleg bemennek majd és szétverik a boltot, felgyújták? Megverik az írókat, akik szerepelnek a könyvben? Tényleg félniük kell majd az embereknek egy mesekönyv miatt? Itt tartunk újra?

Persze a miniszterelnök csak ráerősített Dúró könyvégetésére, mikor ezt mondta:

“Mondhatjuk, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: Hagyják békén a gyerekeinket!” Tehát Orbán egyetért a darálással. Vajon a megbélyegzéssel is egyetért? Ma vagy holnap jönnek az érdi szélsőjobbos csapatok és könyvet égenek majd,  esetleg matricázzák majd a könyvesboltokat? Vagy a pártok együtt  hatáéroldónak el ettől a náci tempótól? Mert ha nem történik valami, nem állítják le ezt a gyűlöletpropagandát könnyel elszabadulhat a pokol. És azért ne felejtsük el a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logójával vannak ellátva a plakátok, és annak a vezetője az a Toroczkai volt, aki most a Mi Hazánk elnöke.

Most jött el az ideje, hogy megálljt parancsoljunk ennek a náci tempónak!

Fotó: Facebook/ Diétás Magyar Múzsa

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8716230454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása