Ne felejtsék, június 1-től élesben megy a behajtási rendelet!
2017. május 27. írta: BoldogÉ

Ne felejtsék, június 1-től élesben megy a behajtási rendelet!

behajtas-navigyurci-hu.jpg

Az alábbiakban olvashatják a rendeletet a behajtási engedély iránti kérelem benyújtásáról, amely 2017. június 1. napjától érvényes

1. Érd belterületére behajtási engedélyt kell kérni minden olyan járműre és járműszerelvényre, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra és lassú járműre, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 7,5 tonnát meghaladja.

2. A kérelemhez az alábbi dokumentumot kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalban, vagy a behajtási engedély iránti kérelem nyomtatványon  megadott e-mail címre  megküldeni:

a) A honlapon megtalálható behajtási engedély iránti kérelem nyomtatvány kitöltve, aláírással ellátva.b) A behajtási engedély iránti kérelmet írásban a gépjármű tulajdonosa, üzembentartója, valamint a szállítást igénybevevő és a szállítást végző nyújthatja be.

 3. A kérelmezőnek a behajtási engedély igénylésével egyidejűleg a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló 13/2010. (X.5.) NFM rendeletben (a továbbiakban: NFM rendelet) meghatározott mértékű eljárási díjat kell megfizetnie az Önkormányzat javára a kérelem nyomtatványon feltüntetett bankszámlaszámra történő átutalással, vagy postautalványon a kérelem benyújtásával egyidejűleg.

 a) Az eljárási díjból 25%-os mértékű kedvezmény illeti meg az Érd Megyei Jogú Város közigazgatási területén székhellyel, telephellyel, fiókteleppel rendelkezőket a tulajdonukban, vagy üzemeltetésükben álló gépjárművek behajtási engedélyezésével kapcsolatos eljárás során, amennyiben a behajtási engedélyt 12 hónapos időtartamra igénylik.

b) Az eljárási díj megfizetése alól mentesülnek az állami és önkormányzati beruházáshoz használt járművek a behajtási engedélyek kiadásával kapcsolatos eljárás során.

c.) Az engedély kizárólag az eljárási díj megfizetéséről szóló igazolás bemutatását követően adható ki. A behajtási engedély kiállítására nyitva álló határidő a díjfizetés igazolását követően kezdődik. 

4. Az eljárási díj rendszámonként és útvonalanként kerül megállapításra. 

5. A hiányosan, hibásan beküldött kérelmeket nem áll módunkban befogadni. 

6. A behajtási  engedélyeket a kérelemben megadott e-mail címre (be@erd.hu) kell megküldeni.

 

Ügyintézés helye, címe:

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2030 Érd Alsó utca 1. földszint

Ügyintéző: Magyar Gábor

Telefonszám: 06-23-522-307

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5912544561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása