Állati segítők az Érdligeti Általános Iskolában
2017. június 04. írta: BoldogÉ

Állati segítők az Érdligeti Általános Iskolában

allatisegitokerden-torpenyuszmuszi-blogspot-com.jpg

Nyuszi, tengerimalac és kutya volt a főszereplője annak a szakmai napnak, amellyel egy Erasmus+ projektet zártak le az Érdligeti iskola pedagógusai. A tankerület intézményeiből érkező tanárok a gyakorlatban is kipróbálhatták, milyen egy olyan fejlesztőóra, amit állatok bevonásával tartanak.

A 2015 szeptemberében indult Erasmus+ nemzetközi projekt résztvevői – köztük egyetlen magyarként az érdi intézmény – arra keresték a választ, hogyan vonhatók be állatok az iskolai nevelésbe.

Az érdligeti iskolában már négy esztendeje végeznek fejlesztő tevékenységet kutya, illetve nyuszi bevonásával, míg a részt vevő román, szlovén, horvát, török, lengyel, görög partnerintézményekben korábban nem zajlott ilyen munka, így első- ként az érdligeti iskola osztotta meg tapasztalatait a partnerintézményekkel.

Ugyanakkor az érdi kollégák is találkoztak sok különlegességgel a programnak köszönhetően: a projekt hátterét képviselő írországi centrumban részt vehettek olyan speciális állatterápiás tréningen, ahol megtapasztalhatták, hogy nemcsak a kisebb házi kedvencek, hanem kecske, tehén vagy akár kakas is bevonható a fejlesztő munkába – tudtuk meg Staub Tündétől, a projekt koordinátorától.

A program keretében több külföldi látogatást tettek a magyar pedagógusok, és ők is fogadták a külföldi és hazai kollégákat: decemberben a nemzetközi résztvevők, május végén pedig a tankerület pedagógusai láthattak bemutatót az állatok bevonásával tartott iskolai fejlesztő tevékenységről.

Címlapfotó: torpenyuszimuszi.blogspot.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9812562685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása