Lehet még 35.000.000 forinttal több a kézilabdára, kedves adófizetők?
2017. június 20. írta: BoldogÉ

Lehet még 35.000.000 forinttal több a kézilabdára, kedves adófizetők?

erdi-noi-kezilabda-kezilabda-live.jpg

Csütörtöki ülésén tárgyalja a közgyűlés a Sport Kft reklámszerződésének módosítását.

Az Érd MJV, az Érd NBI-es női kézilabdacsapat névtámogatói megjelenésére, eddig bruttó 160.000.000,- Ft összeget költött egy tavaly évvégi szerződésnek megfelelően.

A támogatás növelésének indokaként említik:

Az ÉRD NBI-es női kézilabdacsapat az elmúlt években folyamatosan a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott Magyar Nemzeti Bajnokság élvonalába tartozott, a 2016 - 2017-es szezonban a Magyar Nemzeti Bajnokságban sorozatban ötödik alkalommal szerezte meg 3. helyezést, valamint az új lebonyolítású EHF Kupában a csoportkörig jutott, ahol csupán a két későbbi döntős csapat tudta megelőzni. Így összesen 10 nemzetközi kupamérkőzést játszott a csapat a szezonban, amely a klub történetében rekordnak számít.

Ez a hosszú nemzetközi szereplés rengeteg média megjelenést biztosított mind a csapat mind a város számára.

Az eredményesség egyik legfontosabb alapja a stabil gazdasági háttér, mely a reklámbevételeken túl a legnagyobb mértékben a TAO látvány-csapatsport támogatáson és az Érd Megyei Jogú Várostól kapott bevételeken alapul.

Az elmúlt években folyamatosan emelkedett az önkormányzat által a kézilabdasport fenntartására juttatott összeg, a működéshez szükséges teljes összeg kb. 1/3-át teszi ki, a további 2/3 részt egyéb bevételekből kell finanszírozni.

A 2017. évi üzleti terv elkészítését követően 2017 májusában derült ki, hogy a 2017/18-as szezonra a Magyar Kézilabda Szövetség a külföldi játékosok kvóta (4 fő/csapat) feletti játékengedélye kiadásának díjazását 5 millió Ft/fő díj összegben határozta meg, melynek finanszírozása jelenleg megoldhatatlan a tervezett forrásokból.

A klub az Önkormányzathoz fordult, hogy emeljék meg a támogatás összegét ezzel az összeggel, amelyet úgy tűnik a városvezetés támogat.

Csupán az a kérdés, hogy ez beépül folyamatos finaszírozásként a szerződésbe illetve ez a modell hosszútávon mennyire fenntartható.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4712608923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása