Rejtélyes rablótámadás
2017. július 18. írta: BoldogÉ

Rejtélyes rablótámadás

erd-regen-fortepan-hu.jpg

Az érdi csendőrség ma este 9 órakor a következő táviratot intézte a budapesti főkapitánysághoz:

“Siegelmann Dávid fiumei lakost e hónap 13-án este 9 óra tájban Érd és Százhalombatta között a dunaparton Boros Jenő husz-huszonkét éves szőke, bajusztalan, 160-165 centiméter magas férfi, aki fekete szalmakalapot, fekete kabátot, fehér nadrágot fekete csíkkal, derekán selyemövvel és lábán tornacipőt viselt, Krausz nevű harminc-harminchat éves barna, sovány arcú, nyirott fekete bajuszu, arcának egyik oldalán szemölcs, 170-175 centiméter magas, fekete kalapot, fekete kabátot és nadrágot és mellényt viselt, mindaketten magyarul és németül beszélnek, továbbá egy ismeretlen személyleírású férfi lefogták , kezén, lábán összekötözték, száját ruhadarabokkal betömték, 200.000 korona készpénzét elrabolták, aztán a Dunába dobva elmenekültek. Siegelmann Dávidot Százhalombattán a vízből élve kifogták. A nyomozás megindítását kérjük”

Úgy tűnik a helyi erőket nem lehetett csakúgy becsapni, mert másnap kimentek a helyszínre:

A helyszínen megejtett nyomozás folyamán kihallgatták az eset szemtanúit, akik valamennyien egybehangzóan azt vallották, hogy a kérdéses időben Siegelmann Dávidot látták Tétény és Érd között a Duna parton, de csak egyedül. Állítólagos kísretét senki nem látta. Bizonyosnak látszik az a feltevés, hogy a Siegelmann által előadott tényállás csak koholmány.

Történt mindez Érden 1921-ben

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6812671993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása