Szakértők szerint elmúlik az érdi ingatlanok gyors drágulása
2017. július 26. írta: BoldogÉ

Szakértők szerint elmúlik az érdi ingatlanok gyors drágulása

ingatlan-adasvetel.jpg

Jelentősen, akár 10-15 százalékkal emelkedtek az érdi ingatlanárak egy év alatt. A trend változóban: újra előkerült az alku az adásvételeknél.

Jelentősebb változásra nem került sor az érdi ingatlanpiacon az elmúlt hónapokban: az érdeklődők, illetve ebből a vásárlók  aránya hasonló az előző évihez, és nagyjából ugyanannyi  ingatlant értékesítettek az idei első félévben is, mint 2016  azonos időszakában – derült ki a vg.hu cikkéből. Az árak viszont mintegy 10-15 százalékkal  emelkedtek az elmúlt egy év során.

A legnagyobb mértékű növekedésre a használt családi házaknál került sor, ott elérte a 15 százalékot is az emelkedés, míg a  lakások és az újépítésű házak körülbelül 10 százalékkal  drágultak. Ennek ellenére ezeken a magasabb árakon is van vevő az ingatlanokra.

Használt  családi házak esetében az átlagos négyzetméterárak 250-290 ezer forint között alakulnak, míg az új építésűeknél felkúsznak 320 ezer forint környékére is.

A lakások tekintetében a néhány panellakás négyzetméterára 270-300 ezer forint környékén mozog, míg a kis alapterületű téglalakásokért 350 ezer forint körüli összeget kérnek el a tulajdonosaik négyzetméterenként, de ennél magasabb hirdetési árakkal is lehet találkozni. Nem csak használt  lakásokra, hanem új építésűekre is lenne igény, de társasházi  projektekből egyelőre nincs túl sok.

Érden belül leginkább Érdliget, a Városközpont, Postástelep, Felső Parkváros, Tuscalunum városrészeket, a a jobb tömegközlekedésű környékeket keresik a vevők. Az említett kedvelt és a kevésbé felkapott részek közötti árkülönbség a  20-30 százalékot is elérheti.

Az árak emelkedésével ismét hangsúlyosabban jelent meg az alku az érdi ingatlanpiacon, mértéke azonban nem túl nagy, ráadásul nehezen meghatározható. Egy-másfél éve azonban sokkal jellemzőbb volt, hogy hirdetési áron keltek el ingatlanok, sőt, még licitáltak is a vevők. Az alku mértéke jelenleg elsősorban attól függ, hogy mennyire “motivált” az eladó, komoly értékesítési szándék esetén akár 5-7 százalékos árengedmény is elérhető.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8412691041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása