Épülnek az érdi felüljárók 1,33 milliárd forintból
2017. augusztus 09. írta: BoldogÉ

Épülnek az érdi felüljárók 1,33 milliárd forintból

erdi_feluljaro.jpg

A beruházásnak köszönhetően a szomszédos vasúti átjárók tehermentesülnek, biztonságosabbá válik a környék közlekedése, nő a közúti forgalom áteresztőképessége, csökken a környezetvédelmi terhelés.

A fejlesztés keretében a 30-as és 40-es vasútvonalak felett két 60 m támaszközű felüljárót, összesen 774 m hosszú útszakaszt építenek ki. A Kossuth Lajos utca – Rákóczi utca között és a Hivatalnok utca – Velencei út között a meglévő utakat újítják fel, 6 méteres burkolat szélességgel, összesen 451 m hosszon. Az új útszakaszokon kiépítik a közvilágítást és a csapadékvíz elvezető rendszert is -írja az orientpress.hu.

A szerződés keretében elkészültek az aktualizált kiviteli tervek, 2017. májusban megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A hídfőknél már folyamatban vannak az építési munkálatok, az épületeket elbontották, a próbacölöpözés ütemterv szerint folyik, az alapozási munkákhoz a munkaterület kialakítása folyamatban van.

Az új átjáró elsősorban Érd belvárosát tehermentesíti, ezáltal komfortosabbá, jobbá és nagyon fontos szempont, hogy környezetbarátabbá válik az érdiek közlekedése. Másrészt könnyebbé teszi a közlekedést akár Százhalombatta irányába is. Ezentúl segít elérni a jelentősebb közintézményeket, valamint az érdiek számára egyre fontosabbá váló arénát is, ahol további bővítések is várhatóak.

A két, nagyon fontos vasútvonal fölötti húzódó hidak építését már elkezdték. Az épületeket már elbontották, folyik a próbacölöpözés. A két felüljáró építésén kívül Kossuth Lajos utca–Rákóczi utca és a Hivatalnok utca–Velencei út között összesen 451 méter hosszban felújítják a már meglevő utakat is.

Az év végéig a hídfők alapozását és építését végzi a kivitelező, legyártják az acél főtartókat, elvégzik a beemelési szerelési munkálatokat, beemelik a vasút feletti betonelemeket is.

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6312728670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása