Jól vannak az érdi fiatalok? Az adatok lesújtóak a korosztályról
2017. augusztus 15. írta: BoldogÉ

Jól vannak az érdi fiatalok? Az adatok lesújtóak a korosztályról

alkohol-fiatalok-hazipatika-com.jpg

Riasztó adat látott napvilágot a magyar fiatalok egészségi állapotával kapcsolatban: nagy részük már kétszer teljesen lerészegedett 16 éves korára.

Kardos Lilla orvosigazgató, az egyik diagnosztikai központ vezetője szerint nem lehet elmenni amellett, hogy a gyerekeink hogyan törődnek az egészségükkel, ezért mindenképpen fontos a rendszeres egészségvédelmi szűrés már a fiataloknál is, nemcsak az idősebbeknél.

A mai fiatal generáció sok veszélynek van kitéve, kérdéses, hogy ennek tudatában vannak-e ezekkel, ezeknek a jövőjükre gyakorolt hatásaival – fogalmazta meg kétségeit Kardos Lilla.

Kijelentette: köztudott, hogy minden negyedik fiatal a 15 éves korosztályban elhízott, sok egészségtelen ételt fogyasztanak, ezért fontos a rendszeres szűrések megléte. Bele kell nevelni a gyerekbe azt, hogy törődjön az egészségével – fogalmazta meg a helyzetből való egyik lehetséges kiutat ebből az igazgatónő.

Az alkohol és a dohányzás is súlyos problémát jelent a fiataloknál, megdöbbentő, hogy a magyar fiatalok előkelő helyen állnak abban az európai rangsorban, ami azt mutatja meg, hogy a fiatalok 30 százaléka már legalább kétszer részegere itta magát.

Azt is veszélyesnek látja az orvosigazgató, hogy a fiatalok hozzászoknak az alkoholhoz, ugyanis ez a későbbiekben súlyos máj- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet.

(hirado)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8812750378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása