Reggelire szöcskefasírt vagy ebédre tücsök pörkölt? Mit szólnának Érden, ha rovaralapú élelmiszerek kerülnének a boltok polcaira?
2017. augusztus 16. írta: BoldogÉ

Reggelire szöcskefasírt vagy ebédre tücsök pörkölt? Mit szólnának Érden, ha rovaralapú élelmiszerek kerülnének a boltok polcaira?

lisztkukaceves-extremszakacs-blog-hu.JPG

Hétfőtől rovaralapú élelmiszerekkel, egyebek között rovarburgerrel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata. Svájc Európában elsőként engedélyezi az ilyen termékek árusítását.

A Coop szerint a fehérjében gazdag lisztkukacból - a lisztbogár lárvája - készülő "húspogácsák" és "fasírtgolyók" augusztus 21-étől lesznek elérhetőek - írta a The Guardian című brit napilap internetes kiadása.

Az Essento nevű svájci start-up által gyártott termékeket az élelmiszeráruház-lánc néhány genfi, berni és zürichi boltjában tudják majd beszerezni a fogyasztók.

A helyi élelmiszerbiztonsági-hatóság szóvivője szerint Svájc az első európai ország, ahol engedélyezik az emberi fogyasztásra szánt rovaralapú élelmiszerek árusítását.

A májusban módosított élelmiszerbiztonsági törvények szerint kizárólag olyan rovaralapú ételeket lehet értékesíteni, amelyek tücsköt, szöcskét, vagy lisztkukacot tartalmaznak.

A törvény szerint a rovarok, amelyeket már régóta alkalmaznak az állattakarmány-gyártásban, négynemzedéknyi - szigorú előírások mentén zajló - tenyésztés után válnak alkalmassá az emberi fogyasztásra. Ez azt jelenti, hogy a helyi termelés beindulására néhány hónapot még várni kell.

Addig is lehetőség van a rovaralapú élelmiszerek behozatalára, amelyet szigorú feltételekhez kötnek.

(MTI/Guardian)

 címlapfotó: extremszakacs.blog.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1112754468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása