A kutyusokkal, lovakkal vigyázzon az esti tűzijáték alatt
2017. augusztus 20. írta: BoldogÉ

A kutyusokkal, lovakkal vigyázzon az esti tűzijáték alatt

kutya_tuzijatek-kutyabarat-hu.png

Sokszor csak a kutyákról esik szó, pedig a lovak is érzékenyebben reagálhatnak a tűzijátékra.

Ma országszerte számos helyen tartanak tűzijátékot az államalapítás ünnepe alkalmából, ezért különösen aktuális ez a kérdés.

A ló eleve egy "menekülő állat", ráadásul Magyarországon gyakori a legelős tartás is, azonban ha az állat megijed, akár egy istállóból is kitörhet.

Az állatorvosok elmondása szerint személyiségfüggő, hogy melyik állat miként reagál az erős hanghatásokra, például a tűzijátékra. Ennek kapcsán megjegyzendő, hogy tapasztalatok szerint sok állattartó nem foglalkozik kellőképpen az állat személyiségével, pedig megfelelő tréninggel kezelhetőek lennének a különböző viselkedési formák, és sok félős kutyán lehetne segíteni.

Egyed Anna állatorvos az M1 csatorna szombat esti műsorában felhívta a figyelmet: az állattartónak jogszabályi kötelessége, hogy az állat szökését megakadályozza. Ennek legjobb módja, ha azt fizikailag megakadályozza, például a tűzijáték idején kennelbe, garázsba zárja az állatot, de állatorvossal konzultálva, akár gyógyszeres nyugtatót is beadhatnak a kutyának. Ha mégis megtörténik a baj, és elszökik az állat, akkor a mikrochip - amelynek beültetése már kötelező - segítségével meg lehet találni az állatot.

(MTI)

címlapfotó: kutyabarat.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4812764152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása