Világbajnokok Milák Kristófék, történelmet írtak
2017. augusztus 24. írta: BoldogÉ

Világbajnokok Milák Kristófék, történelmet írtak

uszovalogatott-junior-4szer100-vilagbajnok-nso-hu.jpg

 

Fantasztikusan kezdte az indianapolisi junior úszó-világbajnokságot a magyar válogatott: a 4x100-as férfi gyorsváltó megszerezte az esemény történetének első magyar aranyérmét, míg Holló Balázs 400 gyorson pazar taktikával lett második.

Nso.hu beszámolója:

„Feszítsük be a mellizmot?” „Miért ne?” „De menjünk oda a hetes pályához.” „Persze.” „Csak érem és gatya.” „Naná. Legyen már egyedi.” „Nem túl homis?” „Nem, ha normálisan állsz.”

Elvannak a srácok. Tíz perce írtak történelmet, ám mégiscsak tizenévesekről beszélünk, azaz a lazaság érthető. Kötelező. Ami emellett még lényeges: rögvest a nyitó nap kipipáltatott az az aranyérem, amelyik mindeddig hiányzott a magyar úszósport históriájából. Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd és Németh Nándor (valamint a délelőtt szereplő Lakatos Dávid) bődületes úszással lett junior világbajnok a 4x100-as gyorsváltóban. A hetes pályáról, kisztihand.

Az esemény előtt nagyjából sejtettük, hogy jönni fog az arany, de azért nem a gyorsváltóra gondoltunk. Mondjuk a budapesti vb óta illene számításba venni ezt a számot is, bár abból a négyesből ugyebár Németh Nándi van itt, azért a többieket sem kell félteni. Igaz, hogy ötödik idővel jöttek be, de tudtuk, az este más lesz. Kicsit megkevertük a kártyát: bejött Milák Kristóf kezdőnek, ami kapásból egy másodperces gyorsulás. Hátrakerült Németh befejezőnek, a Márton&Márton duónak középen azzal az előnnyel kellett gazdálkodnia, amit Kristóf szerzett az elején. Fél-egy testhosszt adott a mezőnynek, s bár ez elfogyott, sőt, 300-nál hatodikok voltunk, ám nem vészes hátránnyal, azaz sejtettük, a haddelhadd most kezdődik. Magam hátul néztem a viadalt a kivetítőn, az amerikai edzők némelyike ekkor a levegőt csapkodta, hiszen elsőként fordultak. Az ausztrálok dettó hejehujáztak. Csupán a lengyel kapitány állt méla csendben. A tengerentúliakkal ellentétben ő ismerte Németh Nándit. Az utolsó hosszon a junioroknál 49.5 környékén jönnek átlagosan, amint most is. Kivéve Nándit. Ő speciel 48.24-et repesztett. 300-nál 1.05 másodperccel fordultunk az élen álló jenkik és 0.92-vel a második lengyelek mögött. Ebből csinált az egri villámember 0.54-es előnyt.

„Már fáradtak vagyunk, iszonyú hosszú így a szezon, rég mentünk volna nyaralni, de azért meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek” – mondta utóbb szerényen Németh. Milák Kristóf meg elégedetlenkedett egy sort: „Negyvenkilencen belül akartam jönni (49.08), picin múlott, ez azért bosszant, de végül is az arany az arany, és ez az, ami számít.”

(nso.hu)


írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8212776800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása