Fordulat az érdi Molotov-koktélos támadás ügyében: a házban tartózkodó család feje gyújtogatott
2017. szeptember 07. írta: BoldogÉ

Fordulat az érdi Molotov-koktélos támadás ügyében: a házban tartózkodó család feje gyújtogatott

kiegettauto-alfahir-hu.jpg

Tavaly október közepén ismeretlen tettes dobott gyúlékony anyagot egy érdi családi házba. Az ingatlanban a bűncselekmény elkövetésének időpontjában több személy tartózkodott, közülük nem sérült meg senki. Az épület előtt parkoló személyautót ugyancsak felgyújtották. A rendőrség emberölés kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben, amelyet a közelmúltban megszüntetett. Váratlan fordulat történt az ügyben.

2016 augusztus végén foglalta el a Rostás-család az Érd kertvárosban található házat, egy csereszerződésre hivatkozva, amit a ház egyik tulajdonosával, az elvált házaspár férfi tagjával kötöttek. A házfoglalást követően a férfi volt felesége többször is kihívta a rendőröket, állítása szerint többször megfenyegették, zaklatták, végül menekülnie kellett a saját ingatlanából, ahová később visszatért.

Tavaly október közepén ismeretlen tettes Molotov-koktélt dobott a házba, amelyben az elkövetés időpontjában a Rostás-família több tagja tartózkodott, és felgyújtotta az udvarban parkoló személygépkocsit is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete bűntett gyanújával rendelt el nyomozást az ügyben.

Rostás Krisztián, akinek a családja a támadás idején a házban tartózkodott, a kereskedelmi televíziók hírműsorainak, valamint a lapoknak adott nyilatkozataiban rasszista, cigányellenes cselekménynek állította be a gyújtogatást, és az ingatlan 50 százalékos tulajdonosát, T. Erikát gyanúsította a bűntett elkövetésével.

A Privatkopo.hu értesülése szerint a rendőrség a nyomozást a közelmúltban megszűntette, ugyanis a büntetőeljárás során fény derült arra, hogy a bűncselekményt az akkor a házban tartózkodó család feje, Rostás Krisztián követte el, azt a látszatot keltve, mintha az ingatlan másik tulajdonosa állt volna a Molotov-koktélos támadás hátterében, így akarta az asszonyt eltávolíttatni a házból.

A bűnügyi portál úgy tudja, Rostás Krisztián ellen hatóság félrevezetése miatt javasolt vádemelést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

(privatkopo)

címlapfotó: alfahir.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4912809074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása