Vége a kamu temékbemutatók korának. Önök is így látják?
2017. szeptember 12. írta: BoldogÉ

Vége a kamu temékbemutatók korának. Önök is így látják?

termekbemutato-origo-hu.jpg

Szorosabb hatósági együttműködéssel szoríthatók vissza a szabálytalan árubemutatók, a kormány a rendőrség és az adóhatóság mellett a békéltető testületek munkájára is számít a visszaélések megszüntetése érdekében.

A 2015 decemberében elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően a visszaélések száma másfél év alatt az ötödére esett vissza. 2015-ben havonta átlagosan 43 panasz érkezett, tavaly 26, idén pedig augusztussal bezárólag pedig már csupán 13. Megtiltották az árubemutatókon a hitelközvetítést a fogyasztók eladósodásának megakadályozása érdekében, valamint megtiltották az ingyenes juttatás reklámját, amellyel a kereskedők jelentéktelen dolgot kínáltak ingyenesen olyan vásárlásért, amely a vevőket megkárosította.

Szigorodtak az ügyfélszolgálati szabályok is, így az eladónak a vásárlást követően is elérhetőnek kell maradnia.

Idén 19 vizsgálatból 14 tárt föl valamilyen szabálytalanságot, a tavasszal meghirdetett második fogyasztóvédelmi akcióterv keretében pedig fokozták az együttműködést a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, valamint a rendőrséggel.

A rendőrség megkapta az ellenőrzések eredményeit, kapcsolattartókat jelöltek ki az információcsere érdekében, az együttműködést pedig a jövőben is folytatni kívánják. Az idősek védelme érdekében országszerte megelőző és felvilágosító programokat indítanak, emellett együttműködnek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a polgárőrséggel. Az Országos Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít az árubemutatókkal kapcsolatos bűncselekményekre.

A termékbemutatók különösen az időseket veszélyeztetik. Hangsúlyozta, hogy nem a tisztességes kereskedőket kívánják visszaszorítani, de további intézkedésekre lesz szükség többek között az online kereskedelem, a kuruzslás vagy a távgyógyítást ígérő televíziós műsorok ellen.

(mti)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3812823242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása