Megkezdődött az érdi kettős gyilkosság vádlottjának tárgyalása
2017. szeptember 22. írta: BoldogÉ

Megkezdődött az érdi kettős gyilkosság vádlottjának tárgyalása

biroidontes-vacinaplo-hu.jpg

A Budapest Környéki Törvényszéken tegnap megkezdődött annak a nőnek a tárgyalása, akit nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, idős korúak ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolnak.

Az első tárgyalási napon Szalay Csaba büntető bíró a vád, valamint a korábban tett írásos vallomások ismertetését követően meghallgatta a vádlottat. H.T.  vádlott a bíróság előtt tagadta bűnösségét és visszavonta korábbi beismerő vallomását.

A vádlott édesanyjával, élettársával, három közös gyermekükkel, valamint élettársa édesanyjával lakott Érden. A család nehéz anyagi körülmények között élt, annak ellenére, hogy a vádbeli időszakban a vádlott és élettársa is rendszeres havi jövedelemmel rendelkezett. 2003-ban a vádlottnál gyógyszeres kezelést rendeltek el betegsége miatt. A folyamatos anyagi gondok, a több pénzintézet felé fennálló sok millió forintos adósság, valamint a kisebb tartozások az ismerősök és magánszemélyek felé dühössé és elkeseredetté tették a vádlottat. 2015 októberére a család minden anyagi tartalékát fölélte.

A vádlott élettársán keresztül ismerte meg a 81 és 83 éves idős nyugdíjas pedagógus házaspárt, a későbbi sértetteket úgy, hogy a sértettek 2001-ben felhagytak a méhészkedéssel és a méhcsaládokat, illetve a méhészkedéshez szükséges felszereléseket eladták a vádlott élettársának, aki kiskora óta ismerte az idős embereket és eltanulta tőlük a méhészkedés fortélyait.

A vádlott tisztában volt a sértettek jónak anyagi helyzetével és azzal is, hogy a házaspár már évek óta anyagilag külön gazdálkodott, mert az asszony nem nézte jó szemmel a férje jótékonykodásait. A vádlott arról is tudomással bírt, hogy a sértetteknek barátaik nem igazán voltak, zárkózott életet éltek, idegeneket nem engedtek be a házukba, kutyát tartottak és a kapujukat lakattal zárták.

A vádlott 2015. október 30-át megelőzően többszöri telefonos egyeztetés után  - mely egyeztetések során nyilvánvalóvá vált számára, hogy a sértettek nem fogják a vádlottat és családját anyagilag kisegíteni – a vádlott utoljára megpróbálta őket meggyőzni. Bement a házukba azzal a céllal, hogy pénzt kérjen tőlük. Az asszony határozottan elutasította a kérést, mire a vádlott dühbe gurult és kifelé menet felkapott egy diótörő kalapácsot, majd azzal kilencszer lesújtott az idős nő fejére, aki öt percen belül életét vesztette. Ezután visszament a konyhába, négyszer fejbe verte az idős férfit, aki a bántalmazás következtében 10-20 percen belül belehalt sérüléseibe. Ekkor a vádlott rablógyilkosság látszatát keltve felforgatott mindent a lakásban, majd a diótörő kalapácsot, a lakatot és pár ezer forintot magával víve, a tett színhelyéről távozott. Az idős emberek holttestét másnap este fedezték föl.

A büntető ügy tárgyalása 2017. november 23-án és 2017. december 1-jén 8.30-kor folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.

címlafotó: vacinapol.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7812885338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása