Lenullázták a Diákhitelek kamatát. Te felveszed?
2017. szeptember 24. írta: BoldogÉ

Lenullázták a Diákhitelek kamatát. Te felveszed?

diakhitel-elteonline-hu.jpg

 

Nulla százalékra csökken a felsőoktatási hallgatók számára elérhető Diákhitel2 kamata, döntöttek róla.

A kormány októbertől eltörli a Diákhitel2 kamatát, az intézkedés a már folyósított hitelekre is vonatkozni fog.

Jövő februártól a Diákhitel2 nemcsak a tandíjra, hanem az idegen nyelvű képzésben részt vevők esetében, a térítési díjra is elérhetővé válik, valamint 40-ről 45 évre emelkedik, hogy a Diákhitel1-et meddig lehet igénybe venni.

A Diákhitel1 havi maximum felvehető értéke 70 ezer forintra nő, aki külföldön tölt egy vagy két félévet, az ennek az összegnek a dupláját veheti fel erre az időszakra. Szintén jövő februártól lesz érvényes, hogy aki rokkantsági vagy rehabilitációs járadékban részesül, mentesül a kamatfizetés alól - az ellátás idejére.

Szeptember 30-ig kitolódik a Diákhitel2 igénylési időszaka a folyó félév tekintetében- közölte Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezetője, majd hozzátette, hogy aki befizette már a tandíjat, az október 15-ig visszaigényelheti azt, és felveheti a Diákhitel2-t. Ezt technikailag úgy tudja megtenni, hogy igazolja, az intézmény már megkapta a tandíját, és ebben az esetben a Diákhitel Központ visszautalja azt a diáknak, ha megköti a diákhitel-szerződést. A folyamatot a tanulmányi osztályon tudják elindítani a diákok, ott kérhetnek igazolást a tandíj megfizetéséről.

A diákhitelek törlesztéséhez kapcsolódik, hogy a volt diákok számára a munkáltatók cafetéria keretében is támogathatják a hitel törlesztését, ez a juttatás adó- és járulékmentes lesz a törlesztőrészet erejéig, de legfeljebba a minimálbér 20 százalékáig.

A diákhitelekkel kapcsolatban nem ez mostanában az egyetlen újítás, szeptember 6. óta a teljes igénylési folyamat végig vihető elektronikusan, amennyiben a hallgató rendelkezik Ügyfélkapu-regisztrációval. Ezzel a lehetőséggel minden negyedik igénylő élt azóta. Diákhitel2-t 3458-an igényeltek idén.

(penzcentrum)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3112893140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása