Zaj, bűz borzolta 8 évig a Hattyú utcaiak idegeit
2017. október 07. írta: BoldogÉ

Zaj, bűz borzolta 8 évig a Hattyú utcaiak idegeit

hattyu02.jpg

A Hattyú utcai zöldhulladék lerakó legalább nyolc évig borzolta a környékbeliek kedélyeit. Főleg azokét, akik a szomszédban laknak: zaj, bűz, beazonosíthatatlan rovarok megjelenése, és egyéb „nyalánkságok” színesítették a környékbeliek életét. Vagyis még mindig borzolja, ugyanis hiába került lakat a telephely kapujára nagyjából egy évvel ezelőtt, állítólag újra működik a lerakó.

A szomszédok azt mondják, hogy amikor a telephelyen az ott dolgozók megbolygattak egy-egy kupacot csak úgy bújtak elő a patkányok, ezerszámra a pincebogarak a kerítésnél. Nem láttak a muslicáktól, és annál a háznál, akiket közvetlenül ért a por feketék voltak a falak. Kész katasztrófa volt az egész utca.

“Ezt a hangzavart még egyszer biztos nem viselem el. Nyáron bent meleg de kinyitni az ablakot nem lehetett mert jött be a trágyaszag, tudni illik locsolták nappal a forróságban, hogy ne gyulladjon ki, este hajnalban meg gőzölgött az egész.

Az alpolgármester is homokba dugja a fejét, másodjára már nem válaszolt.”-panaszkodott az egyik szomszéd.

A környékbeliek megkeresték az érdi önkormányzatot, kaptak is a polgármestertől egy szép levelet, hogy panaszukkal forduljanak Tárnok község jegyzőjéhez, mert az ingatlan, amin a zöldhulladék-lerakó található hozzájuk tartozik.

Másodjára ki is derült, hogy a Kft. engedély nélkül folytatta a tevékenységét, és eljárási bírságot is kaptak az illetékes kormányhivataltól, mert nem szüntették be az illegális tevékenységüket.  A szomszédok aláírásgyűjtébe kezdte, aminek az lett a vége, hogy kötelezték a céget a zöldhulladék felszámolására.

hattyu06.jpg

Majd sikerült azt is elérniük, hogy beljebb a Hattyú utcában lévő a cég által bérelt szántóterületet lezárassák.

“ Viszont egy hónapja letépték a plombát és elkezdték ledarálni azt a rengeteg zöldet, ez zajlik azóta. Engedélyük erre nem lehet most sem, mert arra kötelezték őket hogy adják át a hulladékot arra alkalmas társaságnak..”-mondják a lakók.

Most már csak az a kérdés, hogy végezhet egy cég engedély nélküli tevékenységet már évek óta, ráadásuk a környékbeli lakók kárára. És miért tűrik ezt a város vezetői?

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3112936799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása