Gimnáziumbezárás és férőhelycsökkentés? Szülői véleményeket várnak Érdről is
2017. október 11. írta: Cseri Pali

Gimnáziumbezárás és férőhelycsökkentés? Szülői véleményeket várnak Érdről is

iskolabez.jpg

Kérdőíves felmérést indított a Szülői Hang Közösség a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gimnáziumbezárási és férőhelycsökkentési javaslatairól. Az eddigi visszajelzések alapján sok szülő úgy gondolja, egy 13-14 éves diák nem elég érett ahhoz, hogy meghozzon egy egész életére szóló, a szakképzés jelenlegi rendszerében nehezen megváltoztatható pályaválasztási döntést.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke június elején óriási hibának nevezve, hogy "polgármesterek nem mernek bezárni gimnáziumokat, ami óriási hiba". Szerinte van olyan vidéki gimnázium, ahol 2,5 tanulmányi átlaggal indítottak első osztályt. Hozzátette: ez "kiszúrás" a gyerekkel, mert nem tud továbbtanulni, "kiszúrás" a családdal, mert olyat tanul a gyerek, aminek nincs piaci kereslete és "kiszúrás" a gazdasággal, mert nincs elegendő munkaerő.

„Az eddigi visszajelzések alapján is egyértelmű, hogy nagyon sok szülő nem ért egyet az iparkamara álláspontjával. A legtöbb 13-14 éves gyermek nem elég érett ahhoz, hogy meghozzon egy egész életére szóló, a szakképzés jelenlegi rendszerében nehezen megváltoztatható pályaválasztási döntést. A Szülői Hang Közösség azt javasolja, hogy aki ellenzi az iparkamara álláspontját, szülőként személyesen is tiltakozzon az iparkamaránál egy szülői levél elküldésével – ezt már számos szülő meg is tette” - olvasható a Szülői Hang közleményében.

Hozzáteszik: megkeresték a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, de nem érkezett válasz, ezért levélben fordultak a legnagyobb magyar cégekhez, amelyek az iparkamarát a kötelező kamarai tagságon túl önkéntesen is támogatják. „A szülők visszajelzést szeretnének kapni a cégek álláspontját illetően, és arra kérik őket: ne támogassák, hogy az iparkamara rövid távú gazdasági haszon reményében gyermekeink jövőjét beáldozva megnehezítse a diákok továbbtanulását” - írják.

A szülői kérdőívek eredményeit a későbbiekben szakértők bevonásával fogják kiértékelni, majd összevetik az iparkamara és a kormányzat álláspontjával.

(eduline)

 

Címlapfotó: Túry Gergely

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4512949927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása