Tudták, hogy a Csatorna Társulat CSAK a pénzbehajtásra jött létre? Ahhoz képest az évi 3 milliós fizetés nem rossz, ugye?
2017. október 12. írta: BoldogÉ

Tudták, hogy a Csatorna Társulat CSAK a pénzbehajtásra jött létre? Ahhoz képest az évi 3 milliós fizetés nem rossz, ugye?

simo-tma.jpg

T.Mészáros András polgármesterünk, két városromboló-üldöző akció között arra is fordít figyelmet, hogy megnyugtassa az érdieket,  most már aztán tényleg elszámolnak azzal a pénzzel, amit Önök fizettek, a csatornázási beruházás kapcsán.

Lassan úgy tűnik a városvezetés is kénytelen beismerni, hogy maga a csatorna-projekt 2014 végére befejeződött.

Most már a polgármester is közelít ehhez a dátumhoz, a házi sajtóban azt írták, 2015-re be is fejeződött a csatornaépítési beruházás.

Utána már a vízelvezetés és utak építése zajlott.

Azt nyilatkozta, hogy “Szeptember végén a csatorna kötvény utolsó részletét is visszafizettük, hiszen a pályázat önerejét úgy tudtuk biztosítani anno, hogy az ún. érdekeltségi hozzájárulást - amit a lakók 250 ezer forintban fizettek be, többségében 8 éves futamidő alatt - megelőlegeztük kötvényben annak érdekében, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a munka.”

A jó polgi reményei szerint 2018. január 31-ig minden olyan tulajdonossal elszámolnak, aki beköttette a csatornát.

Néhány évet  azért menjünk vissza, hogy egyáltalán  megértsük, mi is történt a  csatornázás közben és körül.

Röviden!

Három település részvételével 2007. október 26-án tartotta meg a  Társulás alakuló ülését, amelyen Érd, Diósd és Tárnok település polgármesterei kimondták az Érdi Kistérség Többcélú Társulásának megalakulását, egyben aláírták az érintett polgármesterek – testületeik, közgyűlése minősített többségű felhatalmazásával !! - a Társulási Megállapodást.  

Az alakuló ülésen számos kérdésben döntöttek a Társulási Tanács tagjai, így megválasztották a Soros Elnök, Elnökhelyettes és a helyettesítéssel megbízott tag személyét, döntöttek a Pénzügyi Bizottság megalakulásáról, valamint a munkaszervezet vezetőjének pályázati úton történő kiválasztásáról is.

  1. június 25. modosították a  Tásulati szerződést és 2009.júliús 1. az Alapító okiratot, megkötötték  a szerződéseket - testületeik, a közgyűlések minősített többségű felhatalmazásával.

A társukat  új   neve: Érd és Térsége Szennyvíz-elvezetési és Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulást. (továbbiakban:ÉTSZÖT)

A  Társulat elnöke:T. Mészáros  András, tagjai: Szolnoki  Gábor  és  Sped Géza.

A Munkaszervetek vezetője:Kovács  Péter  Barna.

Fontos változtatás a  régi szerződéshez  képes: csak a Megyei Közigazgatási Hivatal ellenőrzi a  Társulatot és  természetsen a  képviselőtestületek  illetve  Érden a  Közgyűlés.

A Pénzügyi Bizottságot megszüntették!!

Részlet, az “EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS”-ból amely létrejött

egyrészről

- Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhely:2030 Érd, Alsó u. 1, adószám: 15394909-2-13, továbbiakban: Önkormányzat), képviseletében T. Mészáros András polgármester

másrészről

- az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat (székhely: 2030 Érd, Alispán u. 8, adószám: 14443282-1-13, továbbiakban: Társulat) képviseletében Szabó Béla elnök és Simó Károly általános elnökhelyettes

A számunkra most érdekes pontok:

6. pont A Társulat

- végzi az érdekeltségi hozzájárulások kivetését az érdekeltek (tagjai) felé, és gondoskodik a kivetés alapján befizetett összegek számviteli törvény szerint történő kezeléséről, nyilvántartásáról;

- köteles a tőle elvárható legnagyobb gondossággal biztosítani, hogy tagjai rendszeresen fizessék az érdekeltségi hozzájárulás esedékes részleteit, ennek érdekében szigorú nyilvántartási rendszert működtet és a késedelmesen fizetőket a lehető leghamarabb felszólítja;

- a 3. számú mellékletben leírtak szerint a tagjaitól beszedett érdekeltségi hozzájárulásból a beruházás költségeinek fedezete céljára átutalja az Önkormányzat Befizetésgyűjtő számlájára.

A pénzeszköz átadások ütemezése során figyelembe kell venni a támogatás szerződés 4.számú mellékletében – projekt megvalósítás kifizetési terve - részletezetteket, valamit a beruházás megvalósítása során felmerülő fizetési kötelezettségeket.

Felek megállapodnak, hogy a közbeszerzésen nyertes kivitelező kiválasztását követően, a projekt végleges pénzügyi ütemezésének (különösen a saját forrás szükséglet) ismeretében módosítják az Együttműködési Megállapodás 3.számú mellékletében meghatározott összegeket és időpontokat.

- együttműködik az Önkormányzattal a pályázat előkészítése és megvalósítása során a projekt pénzügyi elemzése, az EU-s forrásból megvalósuló beruházások ellenőrzése során.

9. pont Ezen együttműködési szerződés a Társulat megszűnéséig marad hatályban.

Értik? A Társulat azt vállalta, hogy behajtja Önöktől a pénzt!

Jó, mi?

(képek: simokaroly és index)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4012956727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása