Hagyjuk a francba! Mégis maradhatnak a műanyag zacskók a boltokban!
2017. október 17. írta: BoldogÉ

Hagyjuk a francba! Mégis maradhatnak a műanyag zacskók a boltokban!

nejlonzacsko-kozepsuli-hu.jpg

Kifarolt a kormány a brutális adóemelésből – részlegesen visszavonulót fújtak a termékdíjemelés ügyében.

Egyre nagyobb környezetvédelmi problémát jelentenek a kereskedelemben millió számra használt műanyag zacskók, aminek úgy tűnt a magyar kormány is hadat üzent, amikor szeptemberben beterjesztette a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítását.

A javaslat legnagyobb vívmánya a bolti műanyagzacskó termékdíjának brutális, kilogrammonkénti 57 forintról 1900 forintra való emelése lett volna. Fazekas Sándor – mint a környezetvédelemért is felelős – földművelésügyi miniszter két hete még a javaslat előremutató volta és nagyszerűsége mellett érvelt egy parlamenti válaszban.

Menetközben aztán módosítóval kivették ezt az adóemelést,  így az továbbra is maradna 57 forintos tétel.

Az adóemelés visszavonása formálisan a törvényalkotási bizottság javaslataként került a Ház elé, ám az ilyen javaslatok mögött rendre a kormány áll.

Így még évekig maradhatnak a magyar boltokban a műanyag zacskók, illetve az eladóterekben a kis műanyag tasakok – még akkor is, ha azok a leginkább környezetszennyező (levegő hatására aprózódó) fajtából valók.

(zoom)

címlapfotó: kozepsuli.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7113004984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása