Hogyan akarja megvenni a nyugdíjasokat a kormány: plusz 20- 30 ezer forintot kapnak év végén, plusz Erzsébet-utalványt
2017. október 19. írta: Cseri Pali

Hogyan akarja megvenni a nyugdíjasokat a kormány: plusz 20- 30 ezer forintot kapnak év végén, plusz Erzsébet-utalványt

nyugdijasok_hvg_hu.jpg

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón részleteket árult el a nyugdíjasoknak szánt év végi extra kifizetésekről.

Az Idősügyi Tanács ülésén született megállapodás alapján háromféle módon jutnak jövedelemhez az idősek: kapnak nyugdíjkiegészítést, prémiumot, valamint Erzsébet-utalványt is.

Az első két tétel összességében 57 milliárd forintot igényel a költségvetésből: 30 milliárdba kerül a prémium, 27 milliárdba pedig a kiegészítés. Lázár szerint átlagosan 20-23 ezer forintot jelent mindez személyenként az év végén.

Lázár azt is elmondta, hogy a kormány idén 2,4 százalékos inflációra számít. Mint közismert, az év elején 1,6 százalékot terveztek, e szerint számolták ki a nyugdíjemelést is. A 2,4 százalék egyébként pont akkora, mint ami az MNB pár hete közzétett inflációs jelentésében szerepel.

Ugyanakkor a jövő évi inflációt illetően más pályát lát a kormány és a jegybank: előbbi 3 százalékot tervez, utóbbi szerint viszont csak 2,5 százalék lesz a pénzromlás üteme. A kormány a saját számításai alapján emeli januártól a nyugdíjakat.

(mfor)

 

Címlapfotó: hvg.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2613028154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása