Új fogorvosi körzetek jönnek létre Érden november 1-től, túl sok a beteg
2017. október 19. írta: BoldogÉ

Új fogorvosi körzetek jönnek létre Érden november 1-től, túl sok a beteg

fogorvos-szekelyhon-ro.jpg

Jövő héten tárgyal az érdi közgyűlés egyes alapellátási fogorvosi körzetekkel kapcsolatos előterjesztést.

Az 1., 3. és 8. vegyes fogorvosi körzeteket a  Szimicsku-Dental Kft. látja el jelen pillanatban, dr. Király Attila, dr. Mocsári Gergely és dr. Szimicsku Róbert fogorvosok személyes közreműködése mellett.

A fogorvosok kérelmet nyújtottak be, melyben az egészségügyi szolgáltató által működtetett vegyes fogorvosi körzetekből két új vegyes fogorvosi körzet kialakítását szeretnék kérni, tekintettel a jelenlegi körzetekben, az ellátottak túl magas számára, mely hatással van az ellátás minőségére, és a finanszírozásukat degresszióssá, (alulfinanszírozottá) teszi.

Mivel az orvosok maguk kérik a körzetmódosítást, az ebből esetlegesen őket érő kár érvényesítéséről nyilatkozatban lemondtak.

A praxisok jelenleg a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben biztosított fogorvosi rendelőben működnek.

A 2016. december 31-ei állapot szerint

az 1. körzet (Dr. Király Attila) lakosságszáma: 6625 fő,

a 3. körzet (Dr. Mocsári Gergely) lakosságszáma: 6878 fő,

a 8. körzet (Dr. Szimicsku Róbert) lakosságszáma: 7200 fő volt.

A tervek szerint a fenti körzetek megosztásával újként jönne létre a 13. és a 14. körzet, ahol a fogorvosi feladatokat Dr. Kiss Lilla, és Dr. Szabadi László személyesen, az egészségügyi szolgáltató alkalmazottjaiként látnák el. Az orvosok praxissal nem rendelkeznek, a feladat ellátásához szükséges személyi feltételeknek megfelelnek.

Az új körzetek kialakítása esetén az egészségügyi szolgáltató a két praxist (3. és 8. körzet) a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény mellett épülő Egészségházban, az Érd Felső utca 43. szám alatti új rendelőben működtetne heti 30 órás munkaidőben, ahol vállalná a személyi és tárgyi feltételek saját erőből történő kialakítását, illetve működtetését a szakmai minimumfeltételeknek megfelelően.

Az új működési rend 2017. november 1-jétől lépne életbe.

Várhatóan a fogorvosok szakmai érvein alapuló fenti körzetátalakítása, a meglévő finanszírozási anomáliák orvosolása mellett a lakosság ellátásának minőségét is javítaná.

címlapfotó: szekelyhon.ro

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3113026058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása