Csornainé képviselőasszony válasza, miért várt eddig a Sulák-beruházás kapcsán
2017. november 04. írta: BoldogÉ

Csornainé képviselőasszony válasza, miért várt eddig a Sulák-beruházás kapcsán

csornaine-2049-hu.jpg

Tegnapelőtt írtunk Csornainé Romhányi Judit képviselő “viharos” gyorsaságú reakciójáról a Sulák patak kapcsán. Alapvetően furcsállottuk, hogy miért most reagál, amikor a beruházás nagyon előrehaladott állapotban van és úgy tűnik, miután hozzá közel járnak, kezdett el ezzel foglalkozni.

A képviselőasszony becsületére legyen mondva, klaviatúrát ragadott és leírta cikkünkkel kapcsolatos meglátásait.

Dőlt betűkkel a képviselőasszony meglátásai szerepelnek:

“Amint felhatalmazást kaptam, cselekedtem a Sulák-patak ügyében is. Az utóbbi időben számos kérdés, aggodalom merült fel a Sulák-patakkal kapcsolatos munkálatok ügyében. A kérdésekre a városvezetésnek, a kivitelezőknek, valamint az érintett körzetek megválasztott önkormányzati képviselőinek lett volna felhatalmazásuk és lehetőségük válaszolni, de ők, tudtommal, ezzel a lehetőségükkel nem éltek. Az itt élők, a beruházás által érintett lakosok eddig , minimális választ kaptak  kérdéseikre, aggodalmaikra. Ezért cselekedtem magam, amikor erre a lakossági megkeresések okán felhatalmazást kaptam.”

Az a kérdésünk, hogy kitől kellett felhatalmazásra várni? A pártjától, a városvezetéstől? Egyik jobb, mint a másik. Nem az érdieket kellene képviselnie?

“A Sulák-patakkal kapcsolatos munkálatok eddig a Fürdő utca környékén zajlottak. Bár hallottam az itt élők kifogásairól, aggodalmairól és elégedetlenségeiről, de mivel nem én vagyok a körzet önkormányzati képviselője − magam listán szerzett képviselői mandátummal rendelkezem − és személyes segítségemet egyetlen esetben sem kérték, nem léphettem az ügyben. Erre kizárólag a körzet fideszes önkormányzati képviselőinek lett volna módja, de tudtommal az itt élők képviseletének lehetőségével minimális és megkérdőjelezhető módon éltek.  Biztos vagyok abban, hogy a Boldogulj Érden! gondos, valóban az érdiek képviseletét ellátó szerkesztősége számon kéri majd az igazi felelősöket is, miért nem látták el feladatukat.”

Mi örülünk, hogy ennyire respektál bennünket, azonban egy önkormányzati képviselőnek lényegesen több lehetősége van a problémák feltárása és esetleges orvoslása tekintetében. Amennyiben valóban szeretne ezzel foglalkozni. Nem értjük a képviselőasszony felvetését, ha Érden merül fel, de nem a lakóhelyének körzetében, akkor már őt nem is érdekli? Elmegy mellette?

“Magam akkor váltam feljogosulttá eljárni a Sulák-patak ügyében, amikor a beruházás az Alsóvölgyi úthoz ért. Ekkor kerestek meg az itt élők aggodalmaikkal, kétségeikkel, sok esetben műszaki jellegű kérdéseikkel, miután késve, október 13-án értesítést kaptak a munkálatok október 16-i kezdetéről.”

Mivel innentől fogva, a lakossági megkeresések okán önkormányzati képviselőként már volt felhatalmazásom arra, hogy cselekedjek, azonnal megkerestem a beruházásért felelős Érdi Közterület-fenntartó Intézményt (ÉKFI) az itt élőket képviselve. Az ÉKFI műszaki igazgatója október 17-én fogadott, és tájékoztatott a beruházás részleteiről.

Sajnos amikor a lakosság tolmácsolja az aggodalmait, akkor már nagy a baj. Tessék ezt képviselőként megelőzni, vagy bejelenteni, hogy alkalmatlanok vagyunk a feladatra.

A november 9-ére szervezett lakossági fórumra azért van szükség, hogy a beruházás részleteiről tájékoztassuk az itt élőket, válaszoljunk a felmerült kérdésekre, aggodalmakra, a korábban, a közreműködésem nélkül szervezett fórum ugyanis eredménytelen volt. Mivel a Fürdő utcai lakosok még mindig nem kaptak alapos tájékoztatást, ezért az Alsóvölgyi utcai lakosokkal közösen nekik is lehetőséget biztosítunk, hogy feltegyék kérdéseiket. A fórumra várjuk a beruházás vezetőit, valamint az érdi városvezetést is, akik válaszolhatnak a felmerült problémákra, kifogásokra, kérdésekre.

Most akkor a képviselőasszony belépett a FIDESZ-be, csakhogy a tájékoztatásra utaljunk. Önnek nem tájékoztatni kell, hanem az előzetesen összegyűjtött megoldásra váró kérdésekre választ szolgáltatni illetve a beruházás képviselőiből kihúzni a válaszokat. A tájékoztatás nem az Ön feladata, ezért felesleges fórumot összehívni.

“Várunk tehát minden érdeklődőt november 9-én, 18.00 órakor a Fürdő utcai kempingbe.

Önkormányzati képviselőként az egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy mindent megtegyek a lakosság tájékoztatása érdekében, és az itt élők megnyugtató válaszokat kapjanak kérdéseikre. Így tettem eddig is, amikor erre lehetőségem volt, és így teszek a jövőben is.

Ezért adtam meg szórólapomon − a Sulák-patak konkrét említése nélkül − minden elérhetőségemet, hogy az itt élők számára bármikor elérhető legyek és bizalommal kereshessenek.

Kérjük, ne a tájékoztatásban merüljön ki az Ön közreműködése, hanem a lakosságnak megnyugtató megoldások megvalósításában, ez egy ellenzéki képviselő feladata, legalábbis tegyen rá komoly kísérletet.

Természetesen ne csak a kampányidőszakban!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7413172976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása