Készüljetek, idén már lesznek olyan felvételik, ahová emeltszintű érettségik kellenek!
2017. december 11. írta: BoldogÉ

Készüljetek, idén már lesznek olyan felvételik, ahová emeltszintű érettségik kellenek!

erettsegi-24-hu.jpg
Jövőre érettségiztek?  Összegyűjtöttük azokat a fontos infókat, amelyek segíthetnek dönteni: melyik legyen a választott tárgyatok? Érdemes emelt szintű érettségit tenni? És ha igen, milyen tantárgyból?

Mikor lesznek a 2018-as érettségi vizsgák?

A 2018-as érettségi szezon május 4-én, a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgákkal kezdődik, a legtöbb végzőst érintő írásbelikre azonban május 7-ig kell várni, aznap lesz a magyar érettségi.

Az emelt szintű szóbeli érettségiket június 7. és 14. között, a középszintű szóbeliket június 18. és 29. között tartják.

Mikor kell majd jelentkezni az érettségire?

Általában február közepéig kell jelentkezni az érettségire - amint megvan a 2018-as határidő, beszámolnak róla.

Ezekre a szakokra nem lehet bekerülni emelt szintű érettségi nélkül

Ha jövőre felvételiztek, és már kiválasztottátok azokat a szakokat, ahová jelentkeztek, nézzétek meg, előírnak-e emelt szintű érettségit - ha igen, emelt érettségi nélkül akkor sem juthattok be a képzésre, ha egyébként elegendő pontotok lenne. Ebben a táblázatban minden fontos infót megtaláltok.

Mennyibe kerül majd a 2018-as érettségi?

Ez csak azok számára fontos információ, akik már befejezték a középiskolát, megszerezték az érettségi bizonyítványt, de az egyetemi-főiskolai felvételi miatt most újra nekifutnának az érettséginek.

A tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzése ugyanis ingyenes, ahogy - írja az Oktatási Hivatal - "az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája" is.

Minden más esetben fizetni kell az érettségi vizsgáért. A középszintű érettségi díja 2018-ban 21 ezer forint, az emelt szintű érettségié pedig 35 ezer forint.

Tételcímek

Még csak néhány tárgyból hozta nyilvánosságra az Oktatási Hivatal az emelt szintű tételcímeket, de magyarból például már megvannak, ahogy informatikából és földrajzból is.

(eduline)

címlap: 24.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3113472711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása