Tudták, hogy az Országház “kéményei”, egy érdi családi házon vannak?
2017. december 17. írta: BoldogÉ

Tudták, hogy az Országház “kéményei”, egy érdi családi házon vannak?

erd-bokorutca-googlemaps.jpg

Szögezzük le gyorsan az elején, hogy fogalmunk sincs.

Sőt! Ez pontosításra szorul, merthogy az országháznak valójában nincsenek is kéményei. Csak egy. Persze ettől még a rejtély igazi rejtély.

Van nálunk a Bokor utcában egy ház, amely látszólag egyáltalán nem különleges. Oké, művészettörténészek biztos hosszan el tudnának rágódni például azon, hogy kerültek a városi építészeti motívumok a klasszikus Kádár-kockára hajazó családi ház homlokzatára.

Bennünket azonban az a kiálló kémény érdekel, amelyből rögtön kettő is jutott rá.

Aki ismeri az Országházat, annak egészen biztos ismerősek lehetnek ezek. Azon ugyanis pont ugyanilyenek vannak. Az alábbi fotót Wachsler Tamás lőtte róluk.

szellozok-orszaghaz-flickr-wachslertamas.jpg

Az Urbanista egy olvasója adta meg igazából a választ, mint kiderült ezek nem is egyedi gyártású darabok (bár ezt az országház azért valószínűleg nem így van), és máshol vészeltek át bő félévszázadot, hogy aztán egy saccra hatvanas években épült ház tetején kössenek ki?

Ő egy hasonlóról kommentelt is egy képet az Urbanista Facebook-oldalára. Ha igaz, hogy nem egyedi gyártású a kémény, akkor már csak az a kérdés, hogy került egy láthatóan jóval később épült ház tetejére. Persze könnyen lehet, hogy korábban már szolgált valahol, azért néhány évtizede még volt becsülete a bontott anyagnak.

(urbanista alapján)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6813506599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása