HORROR! A KINYITOTT Érdi, belterületi dögkút, ahová most is járnak az állatok és nem tudni mi kerül bele.
2018. január 19. írta: BoldogÉ

HORROR! A KINYITOTT Érdi, belterületi dögkút, ahová most is járnak az állatok és nem tudni mi kerül bele.

dogkut01-erd.JPG

Javasoljuk T.Mészáros Andrásnak, hogy ezzel a fertőzésveszélyes szennyezőhely megszüntetéssel kezdjék az akciót, ha már éppen most dolgozzák ki a tervet.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) egyik 2003-as rendelete szerint a működő dögtemetők környezetvédelmi felülvizsgálatát – a környezeti károk felmérését – még az év végéig, uniós csatlakozásunkig el kellett volna végezni, akkor ez nem történt meg. Ugyanez a jogszabály 2005. december 31-től megtiltotta a további használatukat, és egyéb ártalmatlanítást, például égetést, komposztálást vagy biogáz előállítását írta elő.

dogkut03-erd.jpg

Ha az állattartó vagy az önkormányzat nem zárta be a lerakót az adott határidőig, a zöldhatóság kötelezheti a környezeti károk felszámolására, az ellenőrző állat-egészségügyi hatóság pedig bírságot szabhat ki. Üzemeltető híján a terület tulajdonosa felel a mulasztásért.

Eddig a határidõig azonban csupán a töredékük szûnt meg az akkori hírek szerint. Nem készült el az a felmérés sem, amely összesítette volna, hol mekkora veszélyt jelenthetnek a környezetre, így azt sem tudni, valójában mennyi fertõzõ forrást kell felszámolni.

dogkut02-erd.jpg

Sajnos ez a probléma Érden is fennáll, ugyanis a Kálvária hegy területéről beküldött és a cikkben szereplő fényképek tanulsága szerint a dögkút tetejét elmozdították és állatok nyomát is látták közvetlenül a dögkútnál.

Ez a dögkút a 70-es években létesült és réges régen fel kellett volna számolni, ráadásul ez konkrétan belterületen van.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr413588025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása