Márciustól jönnek az új ezresek is, a régiekkel október végéig lehet majd fizetni
2018. január 23. írta: BoldogÉ

Márciustól jönnek az új ezresek is, a régiekkel október végéig lehet majd fizetni

1000ftos-uj-mnb-hu.jpg

Korszerűbb és biztonságosabb pénzt ígért az MNB.

Figyelmeztették az automaták tulajdonosait is, hogy közelít a határidő, ami után a gépeiknek fel kell ismerniük az új ezrest.

Március elsejétől kerülnek forgalomban az új 1000 forintos bankjegyek, a régi ezresekkel idén október 31-ig lehet fizetni – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

A bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, október 31. után még három évig minden bank- és postafiókban, az MNB lakossági pénztárában pedig egészen 2038-ig díjmentesen beválthatók lesznek azonos címletű új fizetőeszközre.

A jegybank szerint az új ezerforintosok korszerűbbek lesznek a korábbiaknál, a biztonsági elemei és képi megjelenése is változik, de ugyanúgy kékek maradnak.

Az MNB figyelmeztette a parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomaták üzemeltetőit, hogy ha még nem tették meg, a hátralévő egy hónapban készítsék fel a berendezéseiket az új ezresek elfogadására.

Azt is hozzátették: a régi 10 000 forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést a jegybank, ezért ennek a címletnek a régi és az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban.

(mti)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1713597647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása