Vajon Érden is el fog terjedni bútorbérlés?
2018. január 29. írta: Cseri Pali

Vajon Érden is el fog terjedni bútorbérlés?

buttor_mahirkiall_hu.jpg

A lakberendezési vállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak az újrahasznosítható alapanyagok használatára. A fogyasztói tudatosság növekedésére válaszul olyan új üzleti modellek kialakításán is dolgoznak, amelyek biztosíthatják, hogy a megunt termékek visszakerüljenek hozzájuk, és így a körforgásba.

Valószínűleg mára már senki nem kapja fel a fejét, ha meghallja, hogy valaki albérletben lakik, ez ugyanis teljesen elfogadott, sőt bizonyos helyeken preferált alternatíva is, arra azonban biztos kevesen gondoltak eddig, hogy nemcsak a lakásukat, hanem a benne lévő bútort is lehetne bérelni. Az IKEA-nak hála a jövőben azonban ez is megtörténhet, a svéd cég vezérigazgatója szerint ugyanis a vásárlók egyre ritkábban érzik azt, hogy birtokolniuk kell ingóságaikat – írja a Telegraph nyomán az index.hu.

Jesper Brodin, az IKEA vezérigazgatója a kérdéskörrel kapcsolatban elmondta: az emberek egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a kidobott bútorok milyen hatással vannak a környezetre.

„Jelenleg elég radikális megoldásokat tesztelünk, ezekre pedig várostól függően eltérő az érdeklődés” – mondta Brodin, hozzátéve azt is, hogy Londonban például elég népszerű lehetne az elképzelés, mert nagyon sokan ingáznak, ők pedig általában nem annyira szeretnének még egy otthont felépíteni, így a bérlés számukra vonzó alternatíva. Japánban ugyanakkor például azzal próbálkoznak, hogy visszaveszik a kanapékat a vásárlóktól, így azokat kidobás helyett újra tudják hasznosítani.

A vezérigazgató a davosi Világgazdasági Fórumon kifejtette, hogy jelenleg éppen a tömeges újrahasznosítás felé haladunk a tömeges fogyasztás felől, így a fő cél alapvetően az, hogy létrehozzanak egy újrahasznosító rendszert, amely megfelel a vásárlók elvárásainak, ezáltal pedig egy fenntartható modell jöjjön létre.

Jesper Brodin emellett arra is kitért, hogy az IKEA jelenleg is dolgozik egy olyan, cellulózrostból készített anyag létrehozásán, amellyel egyszerűbb lenne környezetbarát bútorokat csinálni.

(élőbolygónk)

 

Címlapfotó: mahirkiall.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6013612697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása