Ne feledje, ha nem akar százezreket fizetni! Érden ezek az avarégetés szabályai
2018. február 02. írta: BoldogÉ

Ne feledje, ha nem akar százezreket fizetni! Érden ezek az avarégetés szabályai

avaregetes-ezermester-hu.JPG

Azt hisszük mindenkinek fontos az ingatlanok, valamint a közterületek tisztán tartása, a virágos területek kialakítása és annak fenntartását.

Ezzel nyilván együtt járnak olyan időszakok, amikor nagyobb mennyiségben keletkeznek zöldhulladékok. Nem a legszerencséseb a keletkező avar, illetve a kerti hulladék elégetése, de ha az ingatlan tulajdonosa így dönt akkor az alábbi szabályokat kell betartania:

Égetni február 15. és április 30. , valamint október 15. és november 30. közötti időszakban engedélyezett.

Az avar és kerti hulladék égetése során néhány tűzvédelmi szabályt szükséges betartani:

- az égetés során ne égessenek kommunális, állati eredetű, valamint ipari eredetű hulladékot (pl. PVC, veszélyes hulladék),

- az avar és kerti hulladék égetése során a tűzrakás, valamint a tüzelőberendezés elhelyezése során kiemelten figyeljenek, hogy az égetés ne jelentsen tűz- vagy robbanásveszélyt, az égetés során a tüzet, valamint a tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad. Amennyiben mégis veszély állna fenn, vagy a tűzre a továbbiakban nincsen szükség, a tüzet azonnal oltsák el.

- mindig tartsanak maguknál olyan eszközöket vagy felszereléseket, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, a tűz eloltható.

Felhívjuk a figyelmet az avarégetéssel összefüggő tiltó szabályokra:

- tilos vasárnap és ünnepnapokon, illetve az ezeket megelőző napokon délután 16:00 óra után, valamint abban az esetben, ha az illetékes miniszter tűzgyújtási tilalmat rendel el.

- tilos továbbá az orvosi rendelők, hitéleti középületek, az iskolák, az óvodák, és a szociális intézmények 100 méteres körzetében munkanapokon 18:00 óra előtt, valamint hitéleti középületek esetében a szertartás ideje alatt az avar és kerti hulladék égetése.

- Érd Felső-Parkváros M7 autópályán túli területen tilos az avar és a kerti hulladék égetése kivéve, ha vírusos, baktériumos, gombás vagy egyéb fertőzések miatt kerül sor az égetésre.

Ha valaki nem tartja be a fenti szabályokat, amelyeket a 34/2013. (XI.7.) önkormányzati rendelet tartalmaz, akkor helyszíni bírság esetén: 50.000,- Ft-ig terjedően, illetve egyébként pedig természetes személy esetén: 200.000,- Ft-ig, jogi személy esetén: 1.000.000,- Ft-ig közigazgatási bírság szabható ki.

címlap: ezermester.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6913626994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása