TUDTA?! Vegye komolyan GYALOGOSKÉNT a villogó zöldet, mert MINIMUM 5000-be fájhat! Van, akik ennek itták meg a levét!
2018. február 03. írta: BoldogÉ

TUDTA?! Vegye komolyan GYALOGOSKÉNT a villogó zöldet, mert MINIMUM 5000-be fájhat! Van, akik ennek itták meg a levét!

zebra-baon-hu.jpg

A közlekedési lámpa zölden villogott, amikor a gyalogos a kijelölt gyalogosátkelőre lépett, a piros jelzésnél pedig a zebrán volt.

Mindez a rendőrség csekkfüzetében egy ötezresre volt jó, mert tiltott jelzésnél haladt át - írta meg a kisalfold.hu

Aki a győri Szent István út környékén sétál, annak nem árt lendületesen haladnia – vagy pontosan ismernie a közlekedési szabályokat.

A Szent István út – Aradi Vértanúk útjának kereszteződésében található gyalogosátkelő lámpáját mindenki úgy ismeri, amelynek zöld jelzése hamar zöldre vált. A közelben egyéb ok miatt, gyakran parkol rendőrautó. A portál olvasóját és még három másik személyt itt bírságolta meg a járőr. Zöld jelzésnél, de tegyük hozzá, mert fontos: villogó zöld jelzésnél léptek a zebrára.

Azokat, akik ekkor a zebra közepénél jártak, az egyenruhások megbírságolták. Azon a helyen szinte mindennapos, hogy bírságot kapnak azok, akik  nem érnek át időben a túloldalra.

„A KRESZ nyolcadik paragrafusának második bekezdésében szerepel, hogy a lámpa villogó zöld fénye az áthaladásra engedélyezett időtartam végét jelzi. Ekkor  már nem léphetünk az úttestre, az úttesten lévő gyalogos pedig köteles az áthaladást mielőbb befejezni" – írta meg a kisalfold.hu-nak küldött válaszában a rendőrség.

Vagyis villogó zöld jelzés esetén nem is szabad elkezdeni az áthaladást, ez egyértelmű.

címlap: baon.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4613630800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása