Figyelmeztetést adtak ki a rendőrök Érdre is! Vihetik a pénzét és adatait, vigyázzon rájuk!
2018. február 07. írta: BoldogÉ

Figyelmeztetést adtak ki a rendőrök Érdre is! Vihetik a pénzét és adatait, vigyázzon rájuk!

hekker-letoltokozpont-hu.jpg

A számítógépünkön tárolt adataink megfelelő védelem hiányában illetéktelen személyekhez kerülhetnek.

Az elkövetők módszerei időről-időre változnak, de az ajánlott biztonsági intézkedések és magatartási szabályok tudatos betartásával jelentősen csökkenthetőek a felmerülő kockázatok.

Ezért ajánlatos minden óvintézkedést megtenni, biztonsága érdekében, pl. az operációs rendszer folyamatos frissítésével, vírusirtók használatával és azok rendszeres frissítésével, a mappák rendszergazdai engedélyhez kötésével,  böngészok fokozott biztonsági szintjének megtartásával, óvakodjunk az ismeretlen eredetű programoktól.

Legyen tudatos az internethasználatunk is: ne nyissunk meg idegen személytől érkező leveleket ami csatolt fájlt tartalmaz, soha ne adjunk ki PIN kódot, vagy jelszót (ilyet egyik szolgáltató sem kér soha!), bankolás esetén győzödjünk meg, hogy valóban a bank eredeti oldalán járunk,  fontos továbbá a “https” előtag, a közösségi portálokon is csak minimális adathozzáférést engedélyezzünk.
Ha más által is használt számítógépen jelentkezünk be, válasszuk a privát böngészés opciót (ez böngészőnként változhat), és készítsünk rendszeresen biztonsági másolatot a fontos dokumentumainkról, amit lehetőleg egy külső hordozón tároljunk!

(ORFK)

(kép: letoltokozpont.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1213643530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása